Haller op weg naar debuut voor Borussia Dortmund

Sebastien Haller, in 2016 in het shirt van FC Utrecht
Sebastien Haller, in 2016 in het shirt van FC Utrecht © FCU Photo
Marbella - Sébastien Haller kijkt uit naar zijn eerste wedstrijd in het shirt van Borussia Dortmund. De oud-spits van FC Utrecht, bij wie in de zomer teelbalkanker werd geconstateerd, heeft de training inmiddels hervat.
"Je kunt nu merken dat al het werk van de afgelopen zes maanden de moeite waard was", zei Haller tijdens een persmoment op een trainingskamp in Marbella. De 28-jarige aanvaller, die afgelopen zomer van Ajax overstapte naar Dortmund, onderging de afgelopen maanden twee operaties en kreeg chemotherapie.
"Op zo'n pad, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, kom je veel mensen tegen die het beter hebben dan jij op dat moment. Het is soms moeilijk te verdragen, maar je moet er gewoon in blijven geloven dat je het zelf kunt. Dat helpt enorm", vertelt Haller. Hij sprak de afgelopen maanden met een aantal lotgenoten, onder wie oud-Feyenoorder Jean-Paul Boëtius. "Ondanks dezelfde diagnose verloopt de ziekte bij iedereen anders, maar we konden elkaar altijd helpen met veel waardevolle tips." Bij eenmalig international Boëtius, die onder contract staat bij Hertha BSC, werd een tumor in een testikel aangetroffen.
Haller hoopt dat zijn rentree in wedstrijdverband niet lang meer op zich laat wachten. Hij kijkt vooral uit naar de 'Gelbe Wand', de sfeertribune aan de korte zijde in het stadion van Dortmund, waar zo'n 25.000 fanatieke supporters staan. "Dat moment speelt al sinds dag 1 door mijn hoofd. Daar speel je voor bij deze club."
Borussia Dortmund staat zesde in de Bundesliga. De club hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen FC Augsburg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.