Jong Utrecht verliest vanaf de penaltystip van Jong AZ

© FC Utrecht
Utrecht - Door twee late strafschoppen heeft Jong FC Utrecht in de eerste divisie met 2-0 verloren van Jong AZ. Door de nederlaag blijven de Utrechters op de laatste plaats staan.
Het lukte Jong Utrecht niet om de stijgende lijn door te trekken. Vrijdag wonnen zij nog met ruime cijfers (1-4) de uitwedstrijd bij FC Den Bosch. En in de laatste vijf wedstrijden haalde de beloftenploeg maar liefst negen punten.
In de eerste helft kregen beide teams op Sportcomplex Zoudenbalch wel een aantal kansen, maar wisten zij niet te scoren. FC Utrechtkeeper Thijmen Nijhuis zorgde er met een uitstekende reflex voor dat Yusuf Barasi van AZ niet kon scoren. En aan de andere kant ging een schot van Eliano Rejinders voorlangs.
Ook na de rust bleef het op het scorebord lange tijd 0-0. Een schot van de Utrechtse aanvaller Mees Rijks eindigde in de handen van keeper Daniël Deen.

Strafschoppen

In de 76ste minuut kwamen de bezoekers uiteindelijk toch op een voorsprong. Yusuf Barasi werd naar de grond gehaald door keeper Nijhuis. De strafschop benutte hij vervolgens zelf. Met drie wissels probeerde Jong Utrecht nog een punt te halen. Julliani Eersteling, Reda Akmum en Olivier van Eldik werden vervangen door Christopher Mamengi, Dion Versluis en Achraf Boumenjal.
Maar het mocht niet baten. Nadat Jong AZ-invaller Soulyman Allouch naar de grond werd getrokken, kregen de Alkmaarders een tweede penalty. Barasi ging opnieuw achter de bal staan en faalde niet vanaf elf meter. In de 88ste minuut werd het 0-2.
Over een week speelt Jong Utrecht de volgende wedstrijd, thuis tegen Dordrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.