Matthijs de Ligt baalt van gebrek aan speelminuten op WK

© Orange Pictures
Abcoude - Oranje-verdediger Matthijs de Ligt baalde ervan dat bondscoach Louis van Gaal op het WK in Qatar maar weinig een beroep op hem deed. De 23-jarige speler van Bayern München verloor na het openingsduel met Senegal zijn basisplaats en zei aanvankelijk dat hij al blij was met het spelen van één WK-wedstrijd. Op een persconferentie op trainingskamp met zijn club gaf De Ligt toch aan dat hij er "zoals iedere voetballer" wel mee heeft gezeten.
De Ligt probeert nu na weken vakantie met Bayern op trainingskamp in Qatar weer fit te worden voor de tweede seizoenshelft, die volgende week vrijdag begint. De Abcoudenaar zei tevreden te zijn over zijn eerste halfjaar in Duitsland na zijn komst van Juventus. "Maar ik weet dat ik nog beter kan en ik hoop dat ik mijn niveau hoger kan leggen. Hier in Qatar ben ik al veel sterker geworden."
De Ligt heeft de komende maanden net als de Fransman Dayot Upamecano een grote kans op een plek centraal achterin de verdediging van de Duitse kampioen. Volgens de Nederlander vullen de twee elkaar goed aan. Er is in de Bayern-verdediging een plek vrijgekomen door de blessure van de Fransman Lucas Hernández. Daar staat de transfervrije komst van oud-Ajacied Daley Blind tegenover.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.