LIVEBLOG: Spakenburg stunt tegen FC Groningen, ook FC Utrecht naar laatste 16 KNVB Beker

© Orange Pictures
Utrecht/Bunschoten - De één wil niet het slachtoffer worden van een stunt, de ander wil juist de verrassing zijn. FC Utrecht en Spakenburg, beiden komen ze vanavond uit in de tweede ronde van de KNVB Beker. FC Utrecht gaat in Veghel op bezoek bij de amateurs van Blauw Geel '38. Spakenburg neemt het op tegen eredivisionist FC Groningen.
Beide duels zijn vanaf 20.00 live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM in Namen en Rugnummers Live en via dit Liveblog.

Blauw Geel '38 - FC Utrecht: 1-3

2' Sander van de Streek (0-1)
32' Jens Toornstra (0-2)
42' Tasos Douvikas (0-3)
70' Ben van den Nieuwenhof (1-3)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

FC Groningen - Spakenburg: 2-3

10' Youri Koelewijn (0-1)
32' Floris van der Linden (penalty) (0-2)
69' Floris van der Linden (penalty) (0-3)
77' Damil Dankerlui (1-3)
84' Damil Dankerlui (2-3)

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Liveblog:

90+8' En dan is het klaar!!! Spakenburg stunt tegen FC Groningen!!! Het wint met 2-3 en is naar de laatste 16 van de KNVB Beker.
90+8' De tijd zit erop. Maar Makkelie heeft er nog geen genoeg van. Groningen mag het nog één keer proberen.
90+7' Weer een corner. Zelfs de keeper van Groningen is nu mee. Weer weggeroeid door Blauw.
90+6' Weer een hoekschop voor Groningen. Weggekopt door Spakenburg.
90+3' Op de paal!!! Pepi raakt het aluminium. Spakenburg komt met de schrik vrij.
90' In Veghel is het gebeurd. FC Utrecht wint met 1-3 van Blauw Geel '38 en gaat naar de laatste 16.
© Orange Pictures
90' Er komen zeven minuten bij in Groningen. Natuurlijk doordat de wedstrijd even stil lag na ongeregeldheden bij de Groningen-supporters.
88' De finish komt langzaam in zicht. Spakenburg moet nog twee minuten stand houden en een onbekend aantal blessureminuten. De Blauwen roeien alles wat ze voor hun voeten krijgen naar voren.
85' Spakenburg moet alle registers opengooien. Het snakt naar het eindsignaal tegen FC Groningen.
Dankerlui gooit de wedstrijd weer open. De eindsprint van FC Groningen is ingezet
84' GOAL!!! O nee! Dankerlui is de enige man in vorm bij FC Groningen. Maakt hij dan het verschil? De marge is nog maar één in het voordeel van Spakenburg.
De 1-3 van Dankerlui. FC Groningen doet wat terug tegen Spakenburg, maar is het te laat?
77' GOAL!!! Nu gaat er om spannen in Groningen. De kramp begint toe te slaan bij Spakenburg en Dankerlui poeiert keihard de 1-3 binnen. FC Groningen is begonnen aan het slotoffensief.
De eretreffer van Blauw Geel '38
70' GOAL!!! Blauw Geel '38 maakt de eretreffer. Ben van den Nieuwenhof maakt 1-3 tegen FC Utrecht.
Spakenburg stuntte afgelopen week door FC Groningen uit de beker te stoten.
Spakenburg stuntte afgelopen week door FC Groningen uit de beker te stoten. © Orange Pictures
Floris van der Linden brengt Spakenburg op 0-3
69' GOAL!!! Floris van der Linden scoort weer vanaf de stip. 0-3 voor Spakenburg.
68' Vince Gino Dekker wordt neergehaald door Pelupessy. Makkelie legt de bal weer op de stip!
FC Groningen supporters pikken het niet meer. De stoppen slaan door in de Euroborg.
62' De afkoelperiode is kort. Makkelie gaat het weer proberen in Groningen.
61' Veenhoven krijgt een beker bier op zijn hoofd gegooid van een boze Groningen-supporter. Spakenburg wil niet verder en krijgt bijval van scheidsrechter Makkelie. Hij stuurt de spelers het veld af. Het spel in Groningen ligt stil.
59' Inmiddels is ook aanvoerder Te Wierik gewisseld bij FC Groningen. De thuisclub levert een wanprestatie, maar dat doet niks af aan de prestatie van Spakenburg.
57' Koos Werkman heeft pas één keer handelend hoeven optreden in de tweede helft. Spakenburg blijft moeiteloos overeind tegen FC Groningen.
53' Ondertussen in Veghel constateert Gert Kruys dat Sagnan en Van der Hoorn uitstekend samenwerken in het hart van de verdediging van FC Utrecht. En dat terwijl Sagnan bij zijn komst niet bepaald een solide indruk achter liet. De Fransman lijkt op zijn gemak in het 4-3-3-systeem van Silberbauer.
50' Het moet gaan stormen in Groningen. Maar daar komt nog weinig van terecht. Sterker nog. Spakenburg heeft alweer een hoekschop mogen nemen. We zien tempo loos voetbal van FC Groningen.
46' Zowel in Veghel als in Groningen is de tweede helft begonnen. FC Groningen heeft drie keer gewisseld om nog wat uit te richten tegen Spakenburg.
45' Ook in Groningen gaan ze pauzeren. Spakenburg op weg naar een stunt tegen eredivisionist FC Groningen, 0-2.
45' Het is rust in Veghel. FC Utrecht leidt met 0-3.
© Orange Pictures
FC Utrecht komt op 0-3 tegen Blauw Geel '38
42' GOAL!!! Wat een poeier! Tasos Douvikas haalt vanaf een meter of 20 uit en knalt de bal in de hoek: 0-3 voor FC Utrecht!
FC Utrecht deelt de genadeklap uit tegen Blauw Geel '38
Spakenburg deelt opnieuw een dreun uit aan FC Groningen.
32' GOAL!!! Het simultaan scoren, want ook in Veghel is het raak. FC Utrecht komt op 0-2 door een goal van Jens Toornstra.
32' GOAL!!! Floris van der Linden Het is 0-2 voor Spakenburg!
31' Nick Verhagen krijgt een zetje en Makkelie legt de bal op de stip! Penalty voor Spakenburg.
28' Spakenburg speelt in Groningen compact en geeft weinig weg. De amateurs uit het vissersdorp leiden nog steeds met 0-1.
24' Barkas redt met het handje op de inzet van Ben van den Nieuwenhof. Blauw Geel '38 ruikt aan de gelijkmaker. Het blijft 0-1.
23' FC Groningen kwam voor het eerst gevaarlijk door. Keeper Dion Vlak en Masies Artien zorgen gezamenlijk voor opluchting.
22' Spakenburg blijft ondanks de voorsprong bij zijn plan. En dat is proberen te voetballen. FC Groningen weet geen antwoord op de brutaliteit van Spakenburg. Het kan de Blauwen amper vastzetten.
20' Blauw Geel '38 is voor de twee keer gevaarlijk. Keeper Barkas laat zich niet gek maken. FC Utrecht moet bij de les blijven.
(Ondertussen een sneak peak van ESPN)
Luister terug: Youri Koelewijn zet Spakenburg op voorsprong in Groningen.
17' FC Utrecht mag voor de tweede keer een corner nemen. De bal gaat richting Sagnan, maar die kopt diagonaal naast.
12' In Veghel een hachelijk moment voor FC Utrecht. Sander van de Streek is opnieuw goud waard. Dit keer kan hij redding brengen.
10' GOAL!!! Ook Spakenburg leidt. Youri Koelewijn is het goudhaantje. En het is nog verdiend ook.
Luister de openinstreffer van FC Utrecht nog even terug
6' FC Groningen is druk aan het zetten. Admiraal kan daardoor de ruimte benutten namens Spakenburg, maar hij loopt zich vast en zo komt er een einde aan de aanval van de Blauwen. Trainer Chris de Graaf liet weten er een leuke wedstrijd van te willen maken. Hij houdt voorlopig woord.
5' In Groningen ondertussen laat Spakenburg zich niet afbluffen. De Blauwen doen niet onder voor FC Groningen in de openingsfase.
2' GOAL!!! In Veghel ligt de bal er al in. Na 1 minuut en 21 seconden scoort Sander van de Streek. Wat een droomstart van FC Utrecht!
1' Zowel in Veghel als in Groningen is er afgetrapt.
(Lang leve de Radio!)

Opstellingen Blauw Geel '38 - FC Utrecht:

Blauw Geel '38: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Robin Voets, Migiel Zeller, Ymanuel Hurkmans, Ben van den Nieuwenhof, Max Boonstoppel, Lars Loermans, Wouter op den Camp, Koen van der Zanden, Dave de Meij.
FC Utrecht: Barkas, Ter Avest, Bozdogan, Viergever, Van der Hoorn, Booth, Toornstra, Van de Streek, Boussaid, Sagnan en Douvikas.

Opstellingen FC Groningen - Spakenburg:

FC Groningen: Michael Verrips; Liam van Gelderen, Thijmen Blokzijl, Mike te Wierik, Isak Määttä; Ragnar Oratmangoen, Neraysho Kasanwirjo, Thom van Bergen, Luciano Valente, Tomas Suslov; Ricardo Pepi.
Spakenburg: Dion Vlak, Vincent Volkert, Koos Werkman, Masies Artien, Nick Verhagen; Youri Koelewijn, Wimilio Vink, Mark Veenhoven; Luuk Admiraal, Floris van der Linden, Maurice de Ruiter.

Warmlopen:

- Michael Silberbauer heeft al aangegeven twee wijzigingen te zullen doorvoeren, na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord. Nick Viergever vervangt Mark van der Maarel en Hidde ter Avest neemt het over van Sean Klaiber. "Het grootste gedeelte van de ploeg deed tegen Feyenoord alles wat ze konden. Maar we gaan niet door de competitie komen met elf spelers", zegt Silberbauer.
- Ook Bas Dost ontbreekt bij FC Utrecht. Dat is wegens blijde familieomstandigheden.
- Het eerste elftal van Blauw Geel’38 komt uit in de Derde Divisie Zondag. In die competitie nemen de Brabanders het onder meer op tegen het Utrechtse Hercules en clubs als UDI’19, Gemert en OJC Rosmalen. Slechts twee teams pakten dit seizoen tot nu toe meer punten dan Blauw Geel’38: koploper ADO’20 en achtervolger VVSB; een ploeg die FC Utrecht enkele jaren geleden nog trof in de halve finale van het bekertoernooi.
- De drie meest scorende spelers van de Veghelaars zijn dit seizoen Koen van der Zanden, Dave de Meij en Ben van den Nieuwenhof.
- Blauw Geel’38-uit is ook een weerzien met Yassin Nasser. De Veghelse aanvaller speelde met Jong FC Utrecht zes wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.
- FC Groningen presteert ondermaats. De Trots van het Noorden staat slechts 15e in de eredivisie.
- Afgelopen weekend hervatte de Eredivisie weer, maar de stijgende lijn werd nog niet opgepakt door FC Groningen. Onder de nieuwe trainer Dennis van der Ree wist Groningen niet te winnen van Excelsior Rotterdam. Van der Ree stuurde een uitzonderlijk jong Groningen de wei in, maar dit elftal wist niet tot scoren te komen. In de tweede helft wist Utrechter Redouan el Yaakoubi raak te schieten vanuit de corner. Het bleek de enige treffer te zijn die middag een daarmee verloor FC Groningen alweer voor de negende keer tijdens dit jaargang in de Eredivisie.
- Spakenburg heeft de competitie nog niet hervat. Voor de winterstop deed Spakenburg het goed. In de vijf wedstrijden onder leiding van de nieuwe trainer Chris de Graaf wist Spakenburg tien punten te behalen. Tegen TEC werd met 0-3 gewonnen, tegen de Boys uit Rijnsburg werd het 1-1, HHC Hardenberg was even een maatje te groot met 2-0, maar tegen Katwijk (2-1) en de Koninklijke HFC (1-0) werd er thuis tweemaal op rij gewonnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.