ZPC Amersfoort verslaat De Linge/PCG, ook zege voor UZSC

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - In de eredivisie waterpolo heeft ZPC Amersfoort het provinciale onderonsje tegen De Linge/PCG gewonnen. In Amersfoort werd het 14-7. Het Utrechtse UZSC was in Nijverdal met 16-6 te sterk voor Het Ravijn.
In Amersfoort had De Linge/PCG een helft lang uitzicht op het eerste punt van de competitie. De ploeg uit Leerdam bleef goed bij en stond bij rust slechts met 7-6 achter. In de tweede helft maakte ZPC Amersfoort het verschil en liep weg naar 14-7. Jort avan der Werve en Milán Börcsik waren vier keer trefzeker voor de thuisploeg. Bij De Linge/PCG was Bram van Heuven met vier treffers topscorer.
UZSC had het tegen Het ravijn alleen in de eerste periode lastig. De Utrechters stond na het eerste kwart met 4-3 voor, maar bouwden die voorsprong in het tweede kwart uit tot een 8-3 ruststand. In de tweede helft werd die score door beide teams verdubbeld tot de 16-6 eindstand. Sook Willemsen was topscorer aan de zijde van UZSC. Hij maakte er vijf.
In de eredivisie is GZC DONK de koploper met 25 punten uit tien duels. UZSC heeft 22 punten uit elf wedstrijden en vijfde. ZPC Amersfoort is het 10 uit elf negende en De Linge/PCG, dat afgelopen zomer voor het eerste in de clubgescjhiedenis naar de eredivisie promoveerde, blijft de puntloze hekkensluiter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.