Zwaarbevochten nationale titel voor Lars van der Haar: 'Half koers zag ik het echt niet meer rooskleurig in'

© RTV Utrecht
Woudenberg - Lars van der Haar heeft in Zaltbommel de Nederlandse titel veldrijden veroverd. De Woudenberger schudde in de slotfase van de blubberrace zijn teamgenoot Joris Nieuwenhuis van zich af en finishte solo. In de slotfase ging Van der Haar op de trap nog onderuit, maar Nieuwenhuis was te ver weg om hem te kunnen bedreigen. Van der Haar werd eerder Nederlands kampioen in in 2013, 2014 en 2022.
"Ik heb enorm afgezien, dit was totaal geen parcours voor mij", zei Van der Haar na afloop. "En dan kwam ik ook nog eens een enorm Joris Nieuwenhuis tegen. Half koers zag ik het echt niet meer rooskleurig in."
Van der Haar voelde zich bijna bezwaard om zijn ploeggenoot te verslaan. "Hij reed zo sterk. Hij versnelde zelfs de laatste ronde weer, ik had geen idee wat ik moest doen. Ik zat te twijfelen, maar uiteindelijk kon ik het nog net naar mij toetrekken."
De Woudenberger had daarbij ook niet over geluk te klagen, omdat Nieuwenhuis in de laatste ronde problemen kreeg met zijn schoenplaatje. "Ik zag hem wel klooien, maar ik wist niet waarom. Zijn pech was voor mij de winst. Ik ben er wel blij mee, maar het mag voor mij volgende keer iets minder lopen zijn."
Lars van der Haar in gesprek met Rick van Manen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.