Eerste race Pieterse in kampioenstrui in Benidorm

© ANP
Amersfoort/Woudenberg - Puck Pieterse en Lars van der Haar staan komende zondag aan de start van de wereldbekerwedstrijd Veldrijden in Benidorm. Voor de Amersfoortse Pieterse is de wedstrijd in Spanje haar debuut in de rood-wit-blauwe trui die ze mag dragen nadat ze dit weekend in Zaltbommel de nationale titel veroverde. Ook Woudenberger Van der Haar rijdt in de kampioenstrui, maar dat is niet voor het eerst. Hij werd in de Zaltbommelse blubber voor de vierde keer Nederlands kampioen.
De Nederlandse selectie bestaat bij de vrouwen uit negen rijdsters. Behalve Pieterse staan ook Fem van Empel, Lucinda Brand, Shirin van Anrooij, Inge van der Heijden, Manon Bakker, Annemarie Worst, Aniek van Alphen en Marianne Vos aan de start. De nummer 2 van het NK, Ceylin del Carmen Alvarado rijdt niet in Benidorm.
Bij de mannen komt naast Lars van der Haar ook Mathieu van der Poel, die het NK niet reed in actie. De andere Nederlandse mannen die in Benidorm starten zijn Joris Nieuwenhuis, Mees Hendrikx, Corné van Kessel, Stan Godrie en Klaas Groenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.