Spakenburg-trainer De Graaf: 'Werken de gebroeders Grimm bij topamateurvoetbal.com?'

Spakenburg-trainer Chris de Graaf
Spakenburg-trainer Chris de Graaf © Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg-trainer Chris de Graaf reageert vol verbazing op het verhaal dat de website topamateurvoetbal.com maandagavond bracht naar aanleiding van het bericht dat Robin Eindhoven komende zomer overstapt van Spakenburg naar IJsselmeervogels. Volgens de website werd de aanvaller vanwege zijn aanstaande transfer de toegang tot de training geweigerd, waarop de voltallige selectie zich solidair verklaarde en weigerde te gaan trainen.
"We hebben inderdaad niet getraind", erkent De Graaf. "Maar ik vraag me af of de gebroeders Grimm, van die sprookjes, bij Topamateurvoetbal werken. Want het verhaal is iets anders."

Uitgelopen bespreking

De Spakenburg-trainer vertelt dat er voorafgaande aan de maandagtraining altijd een uitgebreide teambespreking is. "Die bespreking liep nu uit omdat Robin vertelde dat hij naar de Vogels gaat, en omdat we afscheid namen van Tim Brinkman. Die wordt verhuurd en vertrekt per direct. Vervolgens hadden we nog een half uur om te gaan trainen. Dat was gewoon te kort. Balen, want ik had gewoon een training voorbereid."
Robin Eindhoven nuanceert het verhaal van zijn trainer enigszins. "De technische commissie vond het verstandig om mij niet mee te laten trainen vanwege het feit dat ik naar de Vogels ga. Ze zeiden dat ze bang waren voor bedreigingen. Daarna hebben we inderdaad een teambespreking gehad die nogal uitliep, waardoor het geen zin meer had om nog te gaan trainen. Maar het is zeker niet zo dat de groep niet wilde trainen omdat ik niet mee mocht doen."
Dat zegt ook Alessandro Damen. "We hebben ruim een uur zitten discussiëren met veel emoties. Wij waren als spelersgroep wel een beetje klaar met het gezeur en hebben de kant van Robin gekozen. Maar we hebben niet geweigerd om te trainen", aldus de doelman. "Het is wel zo dat niemand nog zin had om te trainen. Dat had ook geen zin meer, want door die discussie was de focus helemaal weg en dan krijg je een waardeloze training."

Weekje vrij

Namens de technische commissie legt Hugo Bol de situatie uit. "We hebben met Robin afgesproken dat hij een weekje in de luwte blijft. Hij was voor zaterdag toch al geschorst en meldt zich maandag gewoon weer op de club. In die week kan hij de boel laten bezinken en de reacties afwachten." Die reacties komen inmiddels al binnen, zegt Eindhoven. "Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gehad."
Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gehad
Robin Eindhoven
Dinsdagavond staat Spakenburg dus gewoon weer op het trainingsveld om zich voor te bereiden op de herstart van de competitie, zaterdag tegen Jong Sparta. Alleen is Robin Eindhoven er niet bij. "We willen geen gedoe en er is ook geen gedoe", zegt Chris de Graaf. "We moeten het goede gevoel van de bekerzege op FC Groningen vasthouden."
De Graaf zelf vindt het overigens geen probleem dat de speler naar de aartsrivaal overstapt. "Zijn contract loopt af en wordt niet verlengd. Dan staat het hem vrij om te kiezen naar welke club hij gaat. Robin kiest voor de Vogels, dat recht heeft hij."

Dekker

Vorig seizoen was er een soortgelijke situatie in het voetbalgekke vissersdorp. De geplande overstap van Vince Gino Dekker van Spakenburg naar IJsselmeervogels deed toen veel stof opwaaien. Zijn keuze voor de aartsrivaal viel totaal verkeerd bij een deel van de Spakenburg-achterban.
Dekker werd bedreigd en tijdens een oefenduel in Katwijk tegen Quick Boys zelfs fysiek aangevallen door een man die het veld opkwam om hem een trap te geven. Uiteindelijk liet Dekker, na het nodige juridische gesteggel, zijn contract bij IJsselmeervogels ontbinden en tekende een nieuw contract bij Spakenburg.
Hugo Bol ziet overigens wel een belangrijk verschil tussen de situatie van Vince Gino Dekker en die van Robin Eindhoven. "Robins contract loopt af en wij willen niet hem verder. Dan weet je dat hij gaat op zoek gaat naar een andere club." Maar ook Dekkers contract liep vorig seizoen af, en ook hij had dus het volste recht om voor een andere club te kiezen. "Dat was toch anders, omdat wij wel met hem verder wilden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.