Coach Romijn gaat voetbalsters Saestum verlaten

Saestum 2022/2023
Saestum 2022/2023 © Norbert Waalboer
Zeist - David Romijn vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij Saestum. De 37-jarige oefenmeester zegt het hoofdtrainerschap niet meer te kunnen combineren met zijn gezin en werk.
Romijn beleefde vorig seizoen zijn grootste succes met Saestum. Met de voetbalsters uit Zeist werd de titel van de topklasse, het hoogste amateurniveau van Nederland, behaald. "Het is jammer. We hadden best nog langer door willen gaan met David. Maar David heeft aangegeven dat zijn inzet voor Saestum niet meer te combineren is met zijn gezin en zijn werk", schrijft bestuurslid Ido Reistma op de website van Saestum.
"Vanuit Saestum zijn we heel dankbaar voor de seizoenen die hij bij Saestum heeft doorgebracht. Met veel enthousiasme heeft hij de rol van hooftrainer op zich genomen en afgelopen seizoen met grote overmacht de kampioensschaal teruggebracht in Zeist. David een beetje kennende wil hij natuurlijk afscheid nemen met nog een titel en na een wat stroeve start ligt die strijd weer helemaal open. We gaan nog een mooie tweede seizoenshelft tegemoet", besluit Reitsma.
Zelf vind Romijn het ook jammer dat hij deze keuze heeft moeten maken. "Het is moeilijk om deze keuze te moeten maken maar met drie jonge kinderen thuis is het simpelweg niet meer vorm te geven. Dat is ook de reden dat ik bijtijds heb aangegeven te gaan stoppen, zodat Saestum genoeg tijd heeft om een opvolger te gaan zoeken.“
Saestum hervat op 4 februari de topklasse met een thuisduel tegen ACV. Op dit moment staat de ploeg uit Zeist tweede op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper FC Eindhoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.