Live op Radio M: nacompetitie lijkt hoogst haalbare voor Hercules

Beeld uit de wedstrijd Hercules - ADO'20 van vorig seizoen
Beeld uit de wedstrijd Hercules - ADO'20 van vorig seizoen © Orange Pictures
Utrecht/Hoogland - Zeven maanden na de krankzinnige apotheose van het voetbalseizoen 2021-2022 staat vanmiddag Hercules - ADO'20 opnieuw op het programma. Maar de situatie aan de aftrap is totaal anders dan die van 6 juni.
Toen had Hercules de titel in de derde divisie, en daarmee promotie naar de tweede divisie, voor het grijpen. Winst op ADO'20 volstond. Maar de Heemskerkers maakten in de blessuretijd 3-3. Het wrange was dat ze daarmee niet alleen Hercules, maar ook zichzelf een slechte dienst bewezen. Bij een titel voor Hercules had ADO'20 de nacompetitie mogen spelen. Doordat de titel nu naar OFC ging, greep ADO'20 naast het ticket voor de play-offs.
Dat ticket hebben de Heemskerkers nu al hoog en breed in de tas, maar ze zullen er geen genoegen mee nemen. Na 18 duels heeft ADO'20 49 punten, 7 meer dan directe belager VVSB en 16 meer dan nummer vier Hercules, dat eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen ADO'20 met 3-1 verloor. De Utrechters hebben het uit traditioneel lastig met ADO, thuis in de balans veel beter.
Van de vijf duels die beide ploegen in de derde divisie op sportpark Voordorp tegen elkaar speelden, won Hercules er drie. De Utrechters verloren één keer. Zoals Hercules deze hele competitie thuis ook pas één keer verloor, tegen JOS Watergraafsmeer. Als Hercules nog iets wil in de titelrace, moét het vanmiddag winnen. Maar het lijkt erop dat een plek in de nacompetitie het hoogst haalbare is.
Trainer René van der Kooij kan niet beschikken over de geblesseerde doelman Pepijn Vonk, en over de in de winterstop vertrokken Nick Kuin en Rogier Benschop.

Streekderby in de vierde divisie

In de vierde divisie staat vanmiddag de streekderby Kampong - Hoogland op het programma. Degradant Hoogland is elfde, met 18 punten uit vijftien duels. Kampong haalde uit evenveel wedstrijden 27 punten en is vierde. De Utrechters verspeelden de koppositie doord e laatste twee duels voor de winterstop te verliezen.
eerder dit seizoen eindigde Hoogland - Kampong in 0-0.

Zowel Hercules - ADO'20 als Kampong - Hoogland zijn vanmiddag live te volgen op Radio M Utrecht in het programma Namen & Rugnummers. De meeste aandacht zal daarin uitgaan naar de wedstrijd FC Twente - FC Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.