Bart Ramselaar is bijna terug: 'Ik zit in de tachtig procent'

© RTV Utrecht
Utrecht/Amersfoort - Bart Ramselaar hoopt binnenkort zijn rentree te maken voor FC Utrecht. De middenvelder uit Amersfoort raakte begin april zwaar geblesseerd aan zijn knie. Inmiddels staat hij weer op het trainingsveld. "Ik zit in de tachtig procent."
Het gebeurde tijdens de training, vlak na de wedstrijd tegen Cambuur, waarin Ramselaar de score opende. "Er was niet zoveel aan de hand. Ik kreeg de bal en wilde wegdraaien. Van rechts kwam nog een speler waardoor ik nog een keer draaide. Toen bleef mijn enkel staan en mijn knie draaide door", vertelt Ramselaar. "Maar dat welbekende knikje waar je altijd over hoort kan ik me niet herinneren."
Mijn enkel bleef staan en mijn knie draaide door
Bart Ramselaar
Ramselaar herkende dan ook niet direct dat zijn kruisband was gescheurd. "Ik had nog nooit een grote blessure gehad, dus ik wist niet wat er gebeurde. Maar mijn knie werd dik, dus ik moest 's avonds naar het ziekenhuis. Toen de dokter me vertelde wat er aan de hand was, stortte mijn wereld in."
De aflevering van Een Berg Sport met Bart Ramselaar
Op zo'n moment gaat er een hoop door je hoofd, weet de middenvelder inmiddels. "Als eerste denk je aan de rest van het seizoen. De play-offs, de belangrijke wedstrijden die er aan komen. En je denkt aan de zomer, aan een eventuele transfer. Pas daarna besef je dat het nog veel langer gaat duren."
Nu, negen maanden later, is Ramselaar weer volop aan het trainen. "Gisteren hebben we elf tegen elf gespeeld en dat ging heel goed. Dus ik kom er weer aan." Toch is er nog altijd wat onzekerheid. "Ik kan niet wachten op het moment dat ik zonder na te denken alles kan doen." Dat gaat inmiddels al beter dan in het begin, zegt Ramselaar. "Ik heb het nu al aan de bal, maar verdedigen is nog wel lastig. Dan ben ik er nog wel mee bezig."
Ramselaar is bijna terug, en dan is de vraag waar moet gaan spelen. "Barts voordeel is dat Utrecht onder Silberbauer met twee aanvallende middenvelders wil spelen", zegt Gert Kruys. "Daar kan Bart een hele goeie invulling aan geven. Dan heb je met Van de Streek en Bart twee spelers die diepte kunnen pakken." Ramselaar erkent dat. "Onder Ten Hag deden we dat ook, maar dan in een 4.4.2. Toen speelde ik daar samen met Ayoub."

Twente uit en fitheid

In de rest van de show gaat het over de uitwedstrijd tegen FC Twente. "Onze kansen liggen in de omschakeling", en over de vraag of FC Utrecht fit genoeg is. Pessel & Boonen hebben daar grote vraagtekens bij en ook Gert Kruys zet daar zijn vraagtekens bij.
Onze kansen liggen in de omschakeling
Gert Kruys
Opvallend genoeg verwachten Pessel & Boonen, die normaal erg optimistisch zijn, allebei geen zege bij Twente. Gert Kruys en Korneel Evers, die weer een vlammende ode laat horen, denken wel dat FC Utrecht in Enschede kan winnen. De laatste keer dat dat gebeurde was op 25 april 2021. Danilo bracht Twente toen op 1-0. Dankzij Sander van de Streek en Gyrano Kerk stapte FC Utrecht toen met drie punten in de bus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.