Zaalhockeyers SCHC degraderen, Kampong play-outs in, Schaerweijde en Voordaan uitgespeeld

Mannen SCHC in actie
Mannen SCHC in actie © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De zaalhockeyers van SCHC zijn gedegradeerd uit de hoofdklasse. De Bilthovense ploeg is als laatste geëindigd in poule B en speelt hierdoor volgend seizoen in de topklasse. Kampong moet in de nacompetitie aan de bank om degradatie te voorkomen.
In die poule van SCHC is Schaerweijde derde geworden. Hierdoor zit het seizoen voor de Zeisternaren erop.
Ook voor Voordaan zit het zaalhockeyseizoen erop. De ploeg uit Groenekan is in poule A derde geworden. De Utrechters zijn als vijfde geëindigd doordat ze tegen Almere een 3-1 voorsprong uit handen gaven.
In de zaal gaan de nummers 1 en 2 van de poules naar de halve finale om de landstitel. De hekkensluiter degradeert en de ploeg die voorlaatste is geworden gaat de play-outs in.

Poule A mannen (Eindhoven)

Almere – Voordaan: 10-2
Kampong - Den Bosch 4-5
HIC – Voordaan: 2-4
Almere – Kampong: 3-3

Poule B mannen (Utrecht)

SCHC – Schaerweijde: 2-7
Schaerweijde – Rotterdam: 7-2
HDM – SCHC: 9-2

Teleurstelling bij SCHC

"Dit roept teleurstelling en frustratie op", zegt SCHC-coach Willem Hertzberger. "Niet alleen over vandaag maar over het hele seizoen. Na ieder speelweekend hadden we het gevoel dat er meer in zat."
In de zaal had Hertzberger voor het eerst de leiding over SCHC. Dat avontuur sluit hij voor nu dus af met degradatie. "Ik ken de ploeg nu acht weken. Ik kan niet helemaal de vinger op de plek leggen wat de oorzaak is", aldus Hertzberger. "Het is mijn eerste opdracht als hoofdcoach. Het houdt je continue bezig. Er zat een stijgende lijn in en dat geeft wel voldoening. Met resultaat is dat nog leuker denk ik."
En mogelijk kan hij dat volgend jaar doen. "Ik voel mij wel verantwoordelijk om dit te repareren. Wat mij betreft sta ik volgend jaar weer voor deze groep."
SCHC-coach Willem Hertzberger: 'Teleurstelling en frustratie'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.