Tiental IJsselmeervogels buigt het hoofd tegen AFC: 'Beelden gezien, ik vind daar wat van'

© RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - IJsselmeervogels is de tweede seizoenshelft niet goed begonnen. De Rooien wisten tegen AFC vrij weinig in te brengen en gingen in het thuisduel met 0-2 onderuit.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van IJsselmeervogels
In de eerste tien minuten was er direct een opvallend moment. IJsselmeervogels-speler Khalid Tadmine ging alleen op het doel van AFC af maar hij werd onderuit gelopen door Gévero Markiet. De scheidsrechter wuifde het moment weg.
In de 22e minuut pakte AFC de 0-1 voorsprong. Dalian Maatsen wist een vrije bal binnen te schieten. Op slag van rust had AFC de kans om op 0-2 te komen. De Amsterdammers kregen een strafschop na een handsbal van Daniël van Son. Raily Ignacio schoot de bal vanaf elf meter naast.
IJsselmeervogels kwam in elfde minuut van de tweede helft met een man minder te staan. Bradley Martis ontving zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Het was voor Martis al zijn vierde rode kaart in 33 competitieduels voor de Vogels.
Een kwartier voor tijd moesten de tien van IJsselmeervogels ook de 0-2 incasseren. Na een hoekschop stond Melvin Platje helemaal vrij en kon de bal in het doel schieten.

Ranglijst

IJsselmeervogels staat in de tweede divisie op de zestiende plek. De Rooien hebben 17 punten. Dat zijn er zeven meer dan hekkensluiter OFC en drie meer dan nummer zeventien Jong FC Volendam.

Hoofdrol scheidsrechter

Na de wedstrijd blikte Tadmine nog even terug op het begin van de wedstrijd waarin hij onderuit werd gehaald. "Ik dacht dit wordt de 1-0, maar ik werd gewoon vanachter onderuit gehaald. De scheids zei dat het een schouderduw was, maar die speler liep een meter achter mij", aldus Tadmine.
"Ik snap er helemaal niks van. Ik ben ook geen speler die zomaar gaat liggen. Hij moet gewoon rood geven. Zij kregen wel een penalty die eigenlijk nergens op slaat. Van dichtbij schieten ze die bal tegen de hand aan", aldus Tadmine.
Ook trainer Michael Weggemans baalde van dat moment. "Ik heb de beelden teruggezien en daar vind ik wat van. Dat moment bepaalt de wedstrijd. Het is een doorgebroken speler, zo simpel is het."
Khalid Tadmine: 'Zij hadden 100 procent rood moeten krijgen'
Trainer Weggemans vond het geen kansloze nederlaag. "We stonden in de eerste helft goed georganiseerd", aldus de trainer. "In de tweede helft hadden we meer willen brengen. Nadat we die rode kaart kregen was het klaar."
De oefenmeester haalt ook aanknopingspunten uit de nederlaag. "Dat we zelfs met tien man vrij weinig hebben weggeven. We hebben een organisatie neergezet die gedisciplineerd kan verdedigen, nu willen we nog wat meer aan de bal brengen."
Michael Weggemans

IJsselmeervogels – AFC: 0-2

22' Dalian Maatsen (0-1)
75' Melvin Platje (0-2)

Bijz. 45+3' Raily Ignacio (AFC) mist strafschop, 56' Rood (2x geel) voor Bradley Martis (IJsselmeervogels)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.