Bekersensatie Spakenburg verliest in competitie van Jong Sparta: 'Van deze jonge jongens mag je niet verliezen'

Jong Sparta - Spakenburg werd gespeeld op het terrein van Excelsior Maassluis
Jong Sparta - Spakenburg werd gespeeld op het terrein van Excelsior Maassluis © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft de bekerzege op FC Groningen geen goed vervolg gegeven. De ploeg van trainer Chris de Graaf ging in het uitduel van de tweede divisie tegen Jong Sparta met 3-1 onderuit.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van Spakenburg
Na een half uur spelen kwam Jong Sparta op voorsprong. Jerrel Hak, voormalig speler van IJsselmeervogels, ontsnapte aan de verdediging van Spakenburg en schoot de 1-0 binnen.
De tweede helft was vijf minuten oud toen Spakenburg op gelijke hoogte wist te komen. Luuk Admiraal legde de bal af op Koen Wesdorp. De invaller schoot vervolgens de 1-1 tegen de touwen. Lang stond die stand niet op het scorebord. Twee minuten later werd het 2-1 door Jong Sparta via een treffer van Patrick Brouwer.
Diezelfde Brouwer zorgde ook voor de eindstand. In de 81e minuut wist hij de bal vanaf de rand van de zestien in het doel van Spakenburg te krullen.

Ranglijst

Spakenburg staat na de nederlaag op zevende plek. De Blauwen hebben tot nu toe 26 punten bemachtigd.

Mentale nederlaag

"We zijn op elke positie een klasse beter dan Jong Sparta, maar dat moet je wel laten zien", zei trainer Chris de Graaf. De oefenmeester vindt dat de oorzaak van de nederlaag mentaal ligt. "Hier moeten we wel even doorheen. Hier mag je nooit verliezen."
Verdediger Nick Verhagen vond dat zijn ploeg ook geen recht had gehad op de overwinning. "Het enige goede van de wedstrijd was dat we de kansen wel creërden, maar dan maak je ze niet. Qua instelling was het een reuzeverschil met vorige week donderdag", aldus Verhagen. "We waarschuwen heel de week onszelf. Je moet jezelf hier voor op kunnen laden."
Chris de Graaf in gesprek met verslaggever Arnold Schenk
De Graaf baalde van de gemiste kansen. "Als je hem er vanaf vijf meter er niet in krijgt dan wordt het een vervelende dag. Ik ben hier zo teleurgesteld van dat ik eigenlijk niet eens kwaad ben. Tegen hele jonge jongens mag dit echt niet gebeuren."
"Het is weer een mooie les. Ik kan je voor 100 procent zekerheid zeggen dat we volgende week thuis winnen van Kozakken Boys", aldus De Graaf. "Als hij het zegt ben ik er ook verzekerd van", besluit Verhagen.
Verdediger Nick Verhagen in gesprek met verslaggever Arnold Schenk

Jong Sparta – Spakenburg: 3-1

30' Jerrel Hak (1-0)
50' Koes Wesdorp (1-1)
52' Patrick Brouwer (2-1)
81' Patrick Brouwer (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.