GVVV alleen aan kop in derde divisie na zakelijke zege: 'Nog vijftien keer winnen'

Barry Maguire
Barry Maguire © Twitter GVVV
Veenendaal - GVVV is uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. In de eerste wedstrijd na de winterstop deden de Veenendalers wat ze moesten doen, namelijk met 3-1 winnen van hekkensluiter Excelsior'31. Door uitslagen op andere velden is GVVV nu de eenzame koploper in de derde divisie.
Een korte samenvatting van GVVV - Excelsior'31, door Mark Kloostra
GVVV schoot uit de startblokken na de winterstop. Al binnen drie minuten schoot Barry Maguire een hoekschop direct het doel in, maar de treffer werd afgekeurd vanwege een overtreding in het strafschopgebied. Na een half uur spelen kwam GVVV verrassend op achterstand tegen de hekkensluiter.
Het was Simon Seppenwoolde die aan het einde stond van een lange tiki taka-aanval van Excelsior'31, waardoor het verrassend 0-1 stond. Ilias Latif miste gelijk daarna een kans op de gelijkmaker, maar vlak voor rust werd het toch nog gelijk door een kopbal van Tariq Dilrosun: 1-1.
© RTV Utrecht
GVVV ging zelfs rusten met een 2-1 voorsprong, omdat Jonathan Vergara Berrio een schitterende solo afrondde met een schot in de verre hoek. Na de pauze was het wachten op de volgende GVVV-goal. Die viel in de 64ste minuut. Dit keer telde de direct gescoorde hoekschop van Barry Maguire wel, waardoor er 3-1 op de borden kwam.
Die stand trok GVVV, waar nieuwkomer Tim Brinkman nog zijn debuut maakte, eenvoudig over de streep. Omdat directe concurrent ACV gelijkspeelde tegen Ter Leede mag GVVV zich daardoor alleen koploper noemen in de derde divisie, met 38 punten uit 19 duels. ACV volgt op twee punten.
Barry Maguire schoot twee corners direct erin: "Je moet een beetje geluk hebben"

Complimenten van de trainer

Met zijn twee gescoorde corners, waarvan er een werd afgekeurd, was Barry Maguire de meest opvallende man aan GVVV-zijde. "Ik heb al een paar assists uit corners en nu lag de eerste er gelijk in. Die werd nog discutabel afgekeurd, later vond het scheids het ook niet helemaal terecht. Dan moet je geluk hebben dat die tweede hoekschop niet wordt aangeraakt en er ook in gaat", blikt de middenvelder terug.
Trainer Gery Vink vond het een zakelijke overwinning. "Daar wil ik er wel meer van binnenhalen", lacht hij. "Ik moet zeggen dat er wel wat spanning op zat, maar ik vond ons by far de bovenliggende partij. Maar we kwamen toch met 1-0 achter. Dat is wel iets wat eruit moet."
"Daarna moet ik de ploeg wel complimenten maken. We hebben dominant gespeeld, ook al hebben we slordig gespeeld in de eerste helft. Na rust speelden we dominant, fris en aanvallend. Alleen de beslissende bal is een punt van aandacht", aldus Vink, die mikt op de titel. "Nog vijftien keer winnen en dan zitten we goed volgens mij. We moeten zelf blijven winnen en de druk bij andere ploegen houden."
Gery Vink: "Zakelijke overwinning? Daar wil ik er wel meer van binnenhalen"

GVVV - Excelsior'31 (Derde divisie)

31' Simon Seppenwoolde (0-1)
44' Tariq Dilrosun (1-1)
45' Jonathan Vergara Berrio (2-1)
64' Barry Maguire (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.