Pijnlijke nederlagen voor Sportlust'46 en DOVO: 'Gemiste kansen kosten ons de kop'

Jochem Twisker
Jochem Twisker © Geert Lommers
Veenendaal - In de derde divisie hebben Sportlust'46 en DOVO pijnlijke nederlagen geleden. De Woerdenaren gingen op een mistig Urk met 3-0 onderuit, terwijl de Veenendalers met liefst 4-0 verloren op bezoek bij Harkemase Boys.

Sportlust raakt aansluiting kwijt

Sportlust'46 keek al na tien minuten tegen een achterstand aan. Hessel Snoek stond volledig vrij in het strafschopgebied en kon zo de 1-0 binnenschieten voor Urk. Riekelt-Jan Brands kopte nog voor rust de 2-0 binnen.
De ploeg van trainer Jochem Twisker zag in de dikke mist meerdere goals afgekeurd worden wegens buitenspel. Kort na rust moest Sportlust ook nog de 3-0 incasseren. Lucas Schraal was namens Urk trefzeker vanuit een counter.
Door de ruime nederlaag verzuimt Sportlust'46 aansluiting te houden met de top van de derde divisie. Met 33 punten uit 19 duels staan de Woerdenaren nu vijfde. De achterstand op koploper GVVV is nu vijf punten.
Jochem Twisker: "Het 3-0 verlies is terecht, maar het was wel onnodig"

Urk - Sportlust'46 (Derde divisie)

11' Hessel Snoek (1-0)
35' Riekelt-Jan Brands (2-0)
49' Lucas Schraal (3-0)

DOVO stort na rust in

DOVO moest het in Friesland doen zonder trainer Florian Wolf, die van de KNVB zes wedstrijden schorsing kreeg vanwege zijn gedragingen in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Daardoor werd de ploeg uit Veenendaal geleid door assistent-trainers Ben Schinkel en Edwin Elbertsen.
Zij moesten toezien hoe DOVO door het ijs zakte tegen Harkemase Boys. De eerste Friese goal viel pas vlak voor rust via Berwout Beimers, maar daarna ging het snel. Jelle de Graaf, weer Beimers en Jhurrey Margaritha zorgden ervoor dat er 4-0 op het scorebord stond.
Het is de achtste nederlaag van het seizoen voor DOVO, dat nu 29 punten heeft en daarmee zevende staat. Wel hebben de Veenendalers al een periodetitel op zak.

Harkemase Boys - DOVO (Derde divisie)

44' Berwout Beimers (1-0)
52' Jelle de Graaf (2-0)
56' Berwout Beimers (3-0)
75' Jhurrey Margaritha (4-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.