Soester tennistalent in tweede ronde Australian Open

© Orange Pictures
Soest - Abel Forger staat dinsdag in de tweede ronde van het juniorentoernooi van de Australian Open. Het 17-jarige tennistalent neemt het dan op tegen Oliver Ojakaan uit Estland. In de eerste ronde versloeg Forger Kaylan Bigun uit de VS.
Forger, die in Melbourne als 16e geplaatst is, verloor de eerste set met 6-2, maar herpakte zich door de tweede set met 6-1 te winnen. De derde set draaide uit op een tiebreak. Die won hij met 10-8.
Bekijk hier het NOS-interview met Abel Forger
"Ik was erg zenuwachtig voor mijn eerste wedstrijd", zei Forger na zijn grandslamdebuut. "Ik begon een paar jaar geleden ITF toernooien te spelen. En mijn enige doel was die grandslams te halen. Dat dat is gelukt en dat ik mijn eerste wedstrijd heb gewonnen is wel echt een mijlpaal voor mij."
Je loopt op zo'n park met al die grote namen die hier spelen
Abel Forger
Forger kijkt zijn ogen uit in Melbourne. "Je loopt op zo'n park met al die grote namen die hier spelen. Het is allemaal perfect geregeld. Op ITF-toernooien is het ook wel goed, maar je merkt wel echte dat dit anders is. Er zijn zoveel mensen die hier werken."
Abel Forger is 17 jaar, en heeft inmiddels fulltime voor tennis gekozen. "Ik heb vorig jaar mijn HAVO afgerond. Nu is het gewoon fulltime tennis. Ik train van maandag tot vrijdag en vaak ook zaterdag met mijn privétrainer Kevin Schimmel. Dan train ik bij Tjerk Bogtstra in Doorn. Vaak train ik twee keer op een dag, en soms train ik één keer en ben ik daarna lekker thuis."
Fulltime tennissen betekent voor de jonge speler dat hij veel van huis, zeker nu hij niet meer op school zit. "Ik ben afgelopen jaar minimaal een half jaar op reis geweest. Dat is heel gaaf maar soms het is ook heel zwaar, want ik mis dan thuis ook wel. Maar het is allemaal voor een goed doel."

Behalve Abel Forger komen ook Diede de Groot uit Oudewater en de Woerdense Jiske Griffioen dinsdag in actie op de Australian Open. Voor die twee begint dan het rolstoeltoernooi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.