Van der Haar en Pieterse geselecteerd voor WK veldrijden

Woudenberg/Amersfoort - Lars van der Haar en Puck Pieterse kunnen zich definitief gaan voorbereiden op het WK veldrijden. Bondscoach Gerben de Knegt heeft woensdag zijn selectie voor het WK in Hoogerheide bekendgemaakt en daarin zitten uiteraard de Nederlands kampioenen uit Woudenberg en de Amersfoort.
Bij de vrouwen bestaat de selectie uit negen vrouwen. "Ik denk dat we bij de vrouwen met Fem van Empel en Puck Pieterse twee rensters hebben, die er de afgelopen tijd qua vorm bovenuit steken en als favorieten voor de wereldtitel starten, maar we hebben zeker meer rensters in huis die voor de medailles mee kunnen strijden’’, aldus De Knegt in een persbericht. Voor Pieterse wordt het haar eerste WK bij de elite-vrouwen. Vorig seizoen won de Amersfoortse de wereldtitel bij de beloften.
Bij de mannen doet ook Mathieu van der Poel mee. De Nederlander ontbrak bij het NK waar Van der Haar de Nederlandse titel prolongeerde. Van der Haar wist nog nooit het WK te winnen. Wel veroverde hij al eenmaal zilver en tweemaal brons.

De vrouwenrace gaat in het Nederlandse Hoogerheide op 4 februari om 15.00 uur van start. De mannen beginnen een dag later, op zondag 5 februari, om 15.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.