Live op Radio M: Belofte maakt schuld voor Spakenburg-trainer De Graaf

Spakenburg-trainer Chris de Graaf
Spakenburg-trainer Chris de Graaf © Orange Pictures
Provincie Utrecht - In de tweede en derde divisie staan vanmiddag voor de clubs uit provincie pittige potjes op het programma. In de tweede divisie strijdt Spakenburg om aansluiting bij de subtop en heeft IJsselmeervogels de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. Een klasse lager zijn GVVV en Sportlust'46 in de race om de titel, DOVO zit in een dip en moet oppassen niet in de grauwe middenmoot terecht te komen.
Spakenburg donderde vorige week van de roze wolk waarop het zweefde na de bekerzege op FC Groningen. Uit tegen Jong Sparta werd met 3-1 verloren. Dat moet worden rechtgezet in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Trainer Chris de Graaf was er vorige week direct na afloop van overtuigd dat dat gaat lukken.
De quote van De Graaf van vorige week
"Ik kan jou honderd procent verzekeren dat wij volgende week van Kozakken Boys. Zet hem er maar neer", zei De Graaf tegen Namen & Rugnummers. Dat lukte Spakenburg vorig seizoen ook. Toen werd het 3-1 voor de Blauwen. Eerder dit seizoen was Kozakken Boys - Spakenburg een knotsgekke wedstrijd. Na een 3-0 achterstand stond Spakenburg bij rust met 4-3 voor. Uiteindelijk werd het 5-5.
Kozakken Boys voegde deze week IJsselmeervogels-middenvelder Philippe van Arnhem toe aan de selectie. De Werkendammers staan onder leiding van het voormalige DOVO-trio Scott Calderwoord, José de la Fuente en Kees Muller op de elfde plaats, vier plaatsen onder Spakenburg.

Veel afwezigen bij de Vogels

IJsselmeervogels heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie, maar mist vanavond in de uitwedstrijd tegen De Treffers vijf spelers. Marouane Afaker, Kevin Sterling, Mitch Willems en Pim ten Have zijn geblesseerd. Daarnaast is Bradley Martis geschorst en zijn Gino Bosz, Mike van der Laar en Kai Heerings twijfelgevallen.
Kai Heerings
Kai Heerings © ORange Pictures
De Vogels verloren vijf van de laatste zes wedstrijden, maar ook De Treffers is aan het kwakkelen. De laatste drie duels leverden voord e nummer 3 van de ranglijst slechts 2 punten op. Tussendoor werd in de beker wel gestunt tegen Cambuur.
Eerder dit seizoen won De Treffers in Bunschoten met 3-1. Vorig seizoen eindigde De Treffers - IJsselmeervogels in 1-0.

Derde divisie: lange reis voor GVVV

GVVV heeft vandaag ruim 400 buskilometers voor de boeg. De Veenendaalse koploper van de derde divisie speelt in Zeeuws Vlaanderen tegen Hoek, dat eerder dit seizoen GVVV-buurman DOVO met 6-0 van de mat speelde. GVVV, dat Taoufik Adnane en Danny de Leeuw mist, won de laatste drie uitwedstrijden.
Hoek verloor de laatste twee duels, maar in die wedstrijden werd wel veel gescoord. Tegen Rijnvogels werd het 2-3, tegen Barendrecht 4-5. Eerder dit seizoen eindigde GVVV - Hoek in 0-0. Dat was ook de uitslag van de laatste ontmoeting tussen beide ploegen in Zeeuws Vlaanderen, op 25 januari 2015.
Sportlust'46, de nummer 5 van de ranglijst, ontvangt DVS'33. De ploeg uit Ermelo haalde na het ontslag van trainer Peter Wesselink slechts 1 punt uit de laatste vijf wedstrijden en is afgezakt naar de achtste plaats. Deze week versterkte DVS zich per direct met Utrechter Hilal Ben Moussa, die de laatste jaren prof was in Griekenland.
Eerder dit seizoen eindigde DVS'33 - Sportlust'46 in 1-1. Vorig seizoen won DVS in Woerden in met 3-2.
DOVO-trainer Florian Wolf
DOVO-trainer Florian Wolf © Orange Pictures
DOVO won de eerste periode, maar is inmiddels afgezakt naar de zevende plaats. De Veenendalers haalden uit de laatste zeven duels slechts 5 punten. Vanmiddag ontvangt DOVO Volendam, dat vijf plaatsen lager staat.
Nick Hak, die deze week zijn contract verlengde, en Nick de Bondt zijn geschorst, net als trainer Florian Wolf. Shaquille Prijor en Franklin Rodriguez zijn geblesseerd. Behalve Hak tekende deze week ook Lars Molenaar bij.
DOVO won eerder dit seizoen de uitwedstrijd in Volendam met 3-1

Namen & Rugnummers doet vanmiddag live verslag van de duels van Spakenburg, GVVV, Sportlust'46 en DOVO. Bij De Treffers - IJsselmeervogels wordt pas om 18.00 uur afgetrapt. Dan is onze uitzending helaas al afgelopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.