Sander van de Streek voor tweeluik tegen AZ: 'Ik denk dat ik het liefst de bekerwedstrijd win'

© Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht gaat zaterdag op bezoek bij AZ. De competitie-ontmoeting tussen beide ploegen wordt tien later gevolgd door een bekerduel in hetzelfde stadion. "Als ik moet kiezen win ik denk ik liever de bekerwedstrijd", zegt Utrecht-speler Sander van de Streek.
Maar de middenvelder moet lang nadenken voor hij het antwoord geeft op die gewetensvraag. "Maar een bekerfinale spelen lijkt me heel leuk. Die is een paar jaar geleden van ons afgenomen. Dus die moeten we dan winnen en dan spelen we morgen gelijk. We verliezen in ieder geval niet." Trainer Michael Silberbauer is positiever. "We winnen ze allebei."
AZ is zeker kandidaat voor de titel
Michael Silberbauer
Dat dat niet eenvoudig zal zijn beseft zowel Van de Streek als Silberbauer. "Ze spelen hartstikke goed voetbal", zegt Van de Streek. "En dat doen ze eigenlijk al jaren. Ze hebben een spelopvatting en die hanteren ze altijd, maakt niet uit tegen wie ze spelen."
"Ze spelen anders dan Feyenoord en FC Twente, maar ze doen het heel goed", zegt Michael Silberbauer. "Ze zijn zeker kandidaat voor de titel." De trainer weet wat er nodig is om het AZ moeilijk te maken. "Iedereen moet op honderd procent spelen. En we moeten de kansen benutten", refereert Silberbauer aan de gemiste kansen tegen Excelsior. "We zullen er nu minder krijgen."
'We moeten de kansen benutten'
"Hun energie en dynamiek nadat ze bal veroveren is heel goed", beschrijft de Deen de sterke punten van AZ. "Ze komen er heel snel uit en ze wisselen makkelijk van positie. Het is een goed team."
FC Utrecht is ook nog eens in het nadeel omdat het een uitwedstrijd is. "Het is aan ons om het ze zo moeilijk mogelijk te maken en te kijken of we weer kunnen stunten, zoals een paar jaar geleden", zegt Van de Streek, die in dat duel destijds de enige treffer maakte.
FC Utrecht is in de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ goed uit de wedstrijd tegen Excelsior. "Ik denk dat alleen Bas Dost er nog niet bij is tegen AZ. ", zegt Michael Silberbauer.

Toekomst

'Ik bespreek met mijn familie of een buitenlands avontuur er nog in zit'
Sander van de Streek is 29. Hij is bezig aan zijn zesde seizoen bij FC Utrecht en na dit seizoen loopt zijn contract af. "Ik ben mijn opties aan het bekijken, wat handig is. Met mijn familie bespreken of er nog een buitenlands avontuur in zit."
Concreet is er nog niets voor de clubtopscorer van de 21e eeuw. "Ik kan daar concreet nog niets over zeggen. Ik ben daar naar aan het kijken." Van de Streek heeft wel oren naar een buitenlands avontuur. "Maar ik zou ook heel graag hier blijven omdat ik het heel erg naar mijn zin heb."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.