Brinkman en Janssen leiden Oranje naar brons op WK hockey

Thierry Brinkman op archiefbeeld
Thierry Brinkman op archiefbeeld © Orange Pictures
Provincie Utrecht - De Nederlandse hockeymannen hebben zich bij het wereldkampioenschap in India verzekerd van de derde plek. Het team van bondscoach Jeroen Delmee versloeg in de wedstrijd om de bronzen medaille Australië met 3-1.
Jeremy Hayward zette Australië in de 12e minuut vanuit een strafcorner op voorsprong. Kampong-speler Jip Janssen bracht Oranje in de beginfase van de tweede helft langszij. Via twee doelpunten van Bilthovenaar hierry Brinkman liep Nederland daarna uit naar een comfortabele voorsprong. Brinkman maakte dit WK zes treffers.
De finale gaat later op zondag tussen Duitsland en België, dat in de halve eindstrijd Oranje uitschakelde.
Nederland won het WK in 1998 voor het laatst. Bij de vorige twee edities, in 2014 en 2018, eindigde Oranje als tweede.