Twee kopgoals in 2 minuten tijd bezorgen Hercules drie punten: 'Houden het vaak lang spannend'

© RTV Utrecht
Utrecht - Hercules heeft met dank aan twee kopgoals gewonnen van OJC Rosmalen. De Utrechters wonnen het uitduel in de derde divisie met 2-1.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van Hercules
Met twintig minuten op de klok kwam Hercules op achterstand. Mouad Hassan zorgde voor de 1-0 van OJC Rosmalen.
De tweede helft was iets meer dan tien minuten oud toen in anderhalve minuut tijd de score helemaal werd omgedraaid. Mitchell Zwart kopte namens Hercules de gelijkmaker binnen, niet veel later zorgde clubtopscorer Tim Waterink met zijn hoofd voor de 1-2.

Ranglijst

Hercules is de nummer vier van de derde divisie. De achterstand op koploper ADO'20 is 13 punten.

Resultaat telt

Mitchell Zwart zorgde voor de 1-1. "Ik had het eigenlijk niet eens door en hij viel op mijn hoofd. Hij zat er lekker in", aldus Zwart. "Die van Waterink was ook een goede goal."
Mitchell Zwart: 'Hij zat er lekker in'
"In die anderhalve minuut viel het even goed", zei trainer René van der Kooij over de twee goals. "Je moet daarna eigenlijk in de countermogelijkheden er nog 1 of twee maken."
Maar dat deed Hercules niet. "En dan krijg je het bekende Hercules-verhaal, we houden het vaak lang spannend. Na zo'n winterstop is het ook weer even zoeken, we komen nog wedstrijdritme tekort."
"Het was in het slot alle hens aan dek. Je moet dan rustig blijven, dat is denk de beste manier om de voorsprong over de streep te trekken en dat hebben we gedaan", aldus Zwart. "Het hoeft niet altijd mooi, het gaat om de punten."
Hercules-trainer René van der Kooij: 'Houden het vaak lang spannend'

OJC Rosmalen – Hercules: 1-2

20' Mouad Hassan (1-0)
58' Mitchell Zwart (1-1)
59' Tim Waterink (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.