Van de Zandschulp lijkt fit voor Davis Cup

© Orange Pictures
Veenendaal - Tennisser Botic van de Zandschulp lijkt op tijd fit voor de Davis Cup-ontmoeting van Nederland tegen Slowakije, komend weekend in Groningen. De Veenendaler trainde maandag mee met de ploeg van bondscoach Paul Haarhuis. Dat meldt de teammanager van Oranje.
De nummer 1 van Nederland, die op de wereldranglijst de 35e plaats inneemt, scheurde eerder deze maand een spiertje in zijn bovenbeen. Van de Zandschulp liep die blessure op bij het toernooi van Pune in India.
De 27-jarige Van de Zandschulp bereikte daar de halve finale en verloor vervolgens op de Australian Open in de tweede ronde van Tallon Griekspoor. Hij zei na die partij dat hij last had van zijn been en een MRI-scan zou laten maken. Op Twitter liet hij vorige week weten dat daarbij een spierscheurtje was geconstateerd. "Hopelijk ben ik op tijd fit voor de Daviscup."
Nederland en Slowakije staan zaterdag en zondag tegenover elkaar in Martiniplaza in Groningen. Inzet van de ontmoeting is een plaats in de Daviscup Finals in september. Haarhuis selecteerde Van de Zandschulp, Griekspoor en Tim van Rijthoven voor het enkelspel en Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop voor het dubbelspel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.