Jong FC Utrecht blijft laatste na gelijkspel tegen De Graafschap, maar nadert TOP Oss

© fcutrecht.nl
Utrecht - Jong FC Utrecht heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de hatelijke laatste plek in de eerste divisie te verlaten. Bij een thuisoverwinning op De Graafschap zou de beloftenploeg eindelijk hekkensluiter af zijn, maar het bleef bij een gelijkspel: 1-1. Door de puntendeling is Utrecht nog 1 punt verwijderd van nummer 19 TOP Oss.
Na een gebalanceerde openingsfase, nam het elftal van trainer Darije Kalezic steeds meer het initiatief. Een uithaal van Eliano Reijnders was een prooi voor doelman Hidde Jurjus, maar Aurelio Oehlers had meer geluk. Hij opende in de 25ste minuut de score met een afstandsschot. Utrecht wist de voorsprong tot de rust vast te houden en begon de tweede helft met een ongewijzigd team.
De Graafschap wist de thuisploeg vaker terug te dringen en kwam in de 58ste minuut op gelijke hoogte. Een scrimmage voor het doel van Fabian de Keijzer eindigde met een treffer van Rio Hillen. Utrecht kwam er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar wist niet te scoren.
Vrijdag speelt de beloftenploeg uit tegen nummer 2 Heracles Almelo.