Taurus volgend seizoen niet meer in de eredivisie

TT Papendal  - Taurus
TT Papendal - Taurus © RTV Utrecht
Schalkwijk - De volleybalmannen van Taurus zijn komend seizoen niet meer actief in de eredivisie. De Houtense club gaat geen licentie meer aanvragen, omdat niet meer kan worden voldaan aan de begrotingseisen. Om eredivisie te spelen heeft Taurus volgend seizoen 125.000 euro nodig, 50.000 meer dan dit seizoen.
Het bestuur van de club uit Houten zegt op volleybalkrant.nl dat de club wel wil en dat de ambitie om op het hoogste niveau te spelen er ook is, maar dat de begrotingseisen Taurus dwingen tot het maken van een verstandige keuze.
Taurus speelt sinds 2010 op het hoogste niveau. Twee keer werd de bekerfinale bereikt. In 2014 verloor Taurus van Zwolle, vier jaar later was het wel raak. Regerend kampioen Lycurgus werd in de finale verslagen.

Taurus is niet de eerste club uit de provincie Utrecht die zich om financiële redenen terugtrekt uit het hoogste niveau van een zaalsport. Vorig seizoen overkwam dat de handbalsters van Fortissimo uit Cothen en de basketbalsters van Utrecht Cangeroes.

Verder terug in de geschiedenis verdwenen onder meer IJCU Dragons (ijshockey, Utrecht), Amazone (basketbal, Utrecht, 2017), Vrevok (volleybal, Nieuwegein, 2006), Shooters (basketbal, Bunschoten, 2005) en BC Markt (basketbal, Utrecht, 1987) van het hoogste niveau.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.