Geen WK-druk voor Puck Pieterse: 'WK zal seizoen niet maken of kraken'

© Orange Pictures
Amersfoort - Voor Puck Pieterse zou het veroveren van de wereldtitel veldrijden zaterdag in Hoogerheide een logische afsluiting van het seizoen zijn. De 20-jarige Amersfoortse reed een prima wereldbekerseizoen en veroverde ook de Nederlandse titel. Samen met leeftijdgenote Fem van Empel geldt ze als favoriet voor het WK, zaterdag in Hoogerheide. Maar er ligt geen druk op, zei Pieterse vrijdag.
Pieterse hield het vrijdag al na een paar trainingsrondjes op het WK-parcours voor gezien. Ze had de afgelopen week thuis in Amersfoort nog wel wat beelden teruggekeken van een seizoen waarin ze onder meer vier wereldbekerwedstrijden won en Nederlands kampioen werd. "Beetje analyseren, het geeft ook wel rust. Als je dat terugziet weet je ook wel dat een WK dit seizoen niet zal maken of kraken."
Pieterse verwacht niet per se een tweestrijd met Van Empel, maar denkt wel dat haar voornaamste concurrenten ook in het Oranje rijden. "Alles ligt open. Lucinda Brand is ook altijd goed op kampioenschappen, net als Annemarie Worst."
Het WK is voor Pieterse de laatste cross van het seizoen. Ze gaat eerst skiën en zich daarna al weer snel richten op de mountainbike. "Ik wil in mei meteen goed meekunnen met de elite en ben benieuwd waar ik sta."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.