Winnend Sportlust'46 komt dicht bij GVVV en ACV, geen goals bij DOVO

Zakaria Issarti
Zakaria Issarti © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Sportlust'46 heeft in de derde divisie een overtuigende overwinning geboekt op FC Rijnvogels. In Katwijk werd het 3-0 voor de Woerdenaren, die het gat met GVVV en ACV daardoor wisten te verkleinen. Competitiegenoot DOVO uit Veenendaal kwam niet verder dan 0-0 tegen Staphorst.

Sportlust profiteert van puntverlies GVVV en ACV

In de openingsfase waren de kansen voor FC Rijnvogels, maar Sportlust'46 hield stand in een vermakelijke openingsfase. In de veertigste minuut loste Sportlust het eerste schot op doel en dat was meteen raak. Zakaria Issarti tekende voor de 1-0 namens de uitploeg. Dat was ook de ruststand.
Na de pauze probeerde Rijnvogels snel de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet. Sterker nog, Sportlust kwam een kwartier in de tweede helft op 2-0 vanuit een strafschop. Mo Bendadi was de maker vanaf elf meter. In de slotfase ging het spel op en neer. In die fase was het Bendadi die met zijn tweede goal voor de 3-0 zege tekende.
Sportlust'46 blijft derde in de derde divisie en profiteert door de zege optimaal van het puntverlies van GVVV en ACV. De koploper en de nummer twee speelden allebei gelijk. De ploeg van trainer Jochem Twisker heeft nu drie punten achterstand op GVVV en één punt op ACV.

FC Rijnvogels - Sportlust'46 (Derde divisie)

40' Zakaria Issarti (0-1)
59' Mo Bendadi, pen. (0-2)
85' Mo Bendadi (0-3)

Doelpuntloos gelijkspel DOVO

DOVO maakte de reis naar Staphorst voor een duel der middenmoters. Gescoord werd er echter niet op sportpark Het Noorderslag. Vooral spits Kian Visser had het vizier niet op scherp staan. In de eerste en de tweede helft kreeg hij meerdere mogelijkheden om te scoren, maar hij wist het net niet te vinden. Na rust hielpen ook Anil Mercan en Guido van Dijk kansen om zeep om DOVO op voorsprong te zetten.
Door het 0-0 gelijkspel komt DOVO op 33 punten uit 21 wedstrijden, en daarmee bezet het de zesde plaats. De voorsprong op Staphorst blijft zes punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.