Van der Haar net naast podium bij WK veldrijden: 'Niet zuur maar wel jammer'

© RTV Utrecht
Woudenberg - Het is Lars van der Haar niet gelukt om bij het WK veldrijden op het podium te eindigen. De Woudenberger verloor onder het toeziend oog van zo'n 50.000 toeschouwers de sprint om de derde plek en eindigde als vierde in Hoogerheide.
De wereldtitel ging naar Mathieu van der Poel. De Nederlander reed de hele dag met de Belg Wout van Aert op kop en won uiteindelijk de sprint waardoor hij voor de vijfde keer het WK wist te winnen.
Van der Haar zakte in het begin van de race ver weg. De Nederlands kampioen uit Woudenberg knokte zich terug en reed lang op de derde plek. Eli Iserbyt was Van der Haar in de sprint om het brons net te slim af. De twee kwamen twaalf seconden na Van der Poel over de finish.

Jammer

"Het is niet zuur maar wel jammer", blikte Van der Haar terug op zijn vierde plek. Hij genoot van de omstandigheden in Hoogerheide. "Ik hoorde alleen maar geluid, dat was mooi. Het was genieten."
Van der Haar weet wat hij anders had moeten doen om toch als derde te eindige. "Ik had nog een aanval moeten plaatsen op de klim. Hij was te explosief voor mij", aldus Van der Haar. "Ik ben er trots op dat ik ondanks mijn mindere vorm mee heb kunnen rijden voor de derde plek."
Lars van der Haar: 'Niet zuur maar wel jammer'
Puck Pieterse uit Amersfoort veroverde zaterdag bij de vrouwen het zilver. Ze werd tweede achter landgenote Fem van Empel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.