Spakenburg schrijft geschiedenis, Blauwen via strafschoppen naar kwartfinale KNVB Beker: 'Mooier verhaal bestaat niet'

Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft geschiedenis geschreven door voor het eerst in de clubhistorie de kwartfinale van de KNVB Beker te bereiken. De Blauwen wisten op de eigen Westmaat Katwijk na strafschoppen te verslaan.
De hoogtepunten
"Ik ben helemaal kapot", dat was de eerste reactie van Spakenburg-trainer Chris de Graaf na afloop. "Wat een avond, wat een slachtpartij. We gaan lekker feesten, ze krijgen geen restricties. Ze moeten genieten, veel mooier wordt het niet in het voetbal."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf: 'Wat een avond'
"Dit is genieten", zei Hero van Lopik. Hij schoot de tweede penalty binnen. "Ik dacht, ik neem die bal en schiet hem er gewoon in. Klaar. We gaan een lekker feestje vieren. Als je later oud bent kan je dit mooi vertellen."
Hero van Lopik: 'Dit is genieten'
Ook Koos Werkman genoot van de prestatie. "Een mooier verhaal kan je niet schrijven", aldus Werkman. "Ongelofelijk ook hoe onze keeper die bal pakt."
Koos Werkman na de gewonnen bekerwedstrijd
"Mijn stem is nu al weg", sprak verdediger Nick Verhagen na afloop. "Ik was gisteren blij dat FC Utrecht gisteren won van AZ. Ik hoorde Klaiber zeggen dat ze iedereen in eigen huis konden hebben, nou kom maar op dan."
Nick Verhagen wil zich graag met Spakenburg bewijzen in De Galgenwaard

Van der Linden kopt Spakenburg op voorsprong

Spakenburg begon sterker aan de wedstrijd. De Blauwen zochten vooral via voorzetten van Vince Gino Dekker vanaf de rechterkant het doel van Katwijk.
Nadat doelman Van Leeuwen van Katwijk meerdere reddingen had verricht was het in minuut 33 raak. Clubtopscorer Floris van der Linden kopte de 1-0 tegen de touwen.

Van Mil zorgt voor gelijkmaker

In de tweede helft begon Katwijk sterker en oogde Spakenburg slapjes. Dat resulteerde in minuut 61 in de gelijkmaker. Namens Katwijk zette Killian van Mil de 1-1 op het scorebord. Doelman Damen leek de bal nog van de lijn te houden maar de grensrechter was resoluut: doelpunt.
Na de gelijkmaker kwam Spakenburg weer wat sterker in de wedstrijd. Met een slotoffensief wilden de Blauwen een verlenging voorkomen maar dit lukte niet en dus moest er verlengd worden.
In de verlenging waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide zijdes waren speldenprikjes, maar levensgrote kansen werden niet genoteerd.
In de beslissende strafschoppenserie miste Spakenburg niet. Katwijk wel tweemaal, de paal werd geraakt en doelman Damen wist de bal tegen te houden. De Blauwen wonnen de penaltyserie met 4-1 en gaan hierdoor naar de kwartfinale.

Spakenburg* - Katwijk: 1-1

36' Floris van der Linden (1-0)
60' Killian van Mil (1-1)

Spakenburg wint na strafschoppen

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Liveblog teruglezen:

Strafschop 7: Luuk Admiraal (Spakenburg) schiet raak: 4-1. Spakenburg gaat naar de kwartfinale.

Einde verlenging

120' De verlenging zit er ook op. Strafschoppen gaan uitwijzen wie er naar de kwartfinale gaat.
117' Doelman Damen van Spakenburg komt in botsing met Suleiman. De sluitpost is even aangeslagen maar kan verder.
109' Kans Katwijk. De bal valt van dichtbij op het hoofd van Mercara, maar de kopbal van de Katwijker vliegt over.
105' De eerste helft van de verlenging zit er op.
105' Spakenburg-speler Wesdorp geeft voor, de bal komt niet bij een teamgenoot.
99' Daar komt Spakenburg goed weg. Katwijk was met een hoop man in de zestien van De Blauwen. Katwijk speelt het echter niet goed uit.
96' Spakenburg en Katwijk zijn er beducht om dat iedere tegentreffer fataal kan zijn. De twee ploegen spelen voorzichtiger.
91' De verlenging is begonnen.

Einde reguliere speeltijd

90+4' Nijhuis fluit af. Spakenburg en Katwijk gaan verlengen.

90' Er komt 4 minuten blessuretijd bij.
89' Kroonenberg geeft de bal voor richting het doel van Katwijk, Admiraal werkt de bal met een volley naast.
88' Admiraal gaat de zestien van Katwijk in. Via doelman Van Leeuwen wordt het een hoekschop. Die levert geen gevaar op.
80' Er staan nog tien speelminuten op de klok. Welke amateurclub gaat naar de kwartfinale?
69' De bal valt voor de voeten van Van der Linden. De spits schiet de bal richting de haven van Bunschoten - Spakenburg.
66' Langzaamaan wordt Spakenburg weer gevaarlijker.
62' KANS! Nu kopt Schulte namens Katwijk richting het doel van Spakenburg. Doelman Damen kan de bal maar net van de lijn houden.
60' DOELPUNT! Het is gelijk. Van Mil tikt de bal maar net over de doellijn Spakenburg. De grensrechter is resoluut en vlagt voor een treffer.
De 1-1 van Katwijk

54' De uitblinker aan de zijde van Spakenburg lijkt vooralsnog Vince Gino Dekker. "Tjonge jonge, wat kan je genieten van die acties van hem", aldus verslaggever Van den Berg.
48' Gevaar van Katwijk. Artien kan de bal maar net wegwerken.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+3' Het is rust bij Spakenburg - Katwijk. De stand is 1-0 in het voordeel van De Blauwen.
42' Spakenburg heeft de voorsprong voorlopig veilig in handen. Katwijk wordt nog niet gevaarlijker.
36' DOELPUNT! Spakenburg pakt de terechte 1-0 voorsprong. Nu is de kopbal wel raak. Van der Linden opent de score met zijn hoofd.
De 1-0 van Spakenburg-spits Floris van der Linden

34' Opnieuw is Spakenburg gevaarlijk in de zestien. De Blauwen hebben tot nu toe het hoogste woord op eigen veld.
33' Nu kan de boomlange Van der Linden niet bij de voorzet van Dekker.
27' Nogmaals! Opnieuw de voorzet van Dekker, nu is de kopbal van Floris van der Linden, opnieuw vangt Van Leeuwen.
24' Kans! De voorzet is van Vince Gino Dekker, de kopbal van Wimilio Vink, maar Katwijk-doelman Jean Paul van Leeuwen vangt de bal.
Kopkans Wimilio Vink
20' Katwijk komt iets beter in het spel.
12' "Niks aftasten, het is gelijk een open wedstrijd", is de conclusie van verslaggever René van den Berg vanaf De Westmaat.
7' Schot van Veenhoven (Spakenburg) wordt geblokt. De Blauwen hebben tot nu toe het initiatief.
2' Spakenburg-speler Wimilio Vink gaat neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Nijhuis blaast niet op zijn fluit.
De eerste kans van de wedstrijd, geen penalty

1' Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de natuurramp in Turkije is er afgetrapt tussen Spakenburg en Katwijk.