Cupfighter Spakenburg beleeft makkelijke middag bij Excelsior Maassluis: 'Spektakel niet realistisch'

Vince Gino Dekker van Spakenburg maakte tegen Excelsior Maassluis de 0-2 vanaf de penaltystip
Vince Gino Dekker van Spakenburg maakte tegen Excelsior Maassluis de 0-2 vanaf de penaltystip © Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft een makkelijke middag beleefd op bezoek bij Excelsior Maassluis. De cupfighter won de wedstrijd in de tweede divisie met 0-2.
Verslaggever Menno Schilder vat Spakenburg - Excelsior Maassluis samen
Spakenburg was beter in de eerste helft, zonder veel kansen te creëren. Kort voor rust kwamen de bezoekers verdiend op voorsprong. Keeper Tom Boks verwerkte een vrije trap niet goed, waarna Youri Koelewijn scoorde uit een rebound.

Blessure

Minder goed nieuws voor Spakenburg was het vroege uitvallen van Vincent Volkert met een knieblessure. Voor het duel tegen Excelsior Maassluis miste Spakenburg al een aantal spelers. Onder meer topschutter Floris van der Linden was niet fit uit de bekerwedstrijd tegen Katwijk van eerder deze week gekomen.

Penalty

Kort na de rust verdubbelde Spakenburg de voorsprong. De ploeg van trainer Chris de Graaf kreeg een penalty na hands. Vince Gino Dekker benutte deze buitenkans op overtuigende wijze. In het vervolg van het duel kwam Spakenburg niet in de problemen.

Ranglijst

Spakenburg is geklommen naar de zevende plek in de tweede divisie. Het heeft 31 punten uit 22 wedstrijden.
Ik had vandaag enig geluk aan mijn zijde
Alessandro Damen, doelman Spakenburg
Hoewel Spakenburg sterker was dan Excelsior Maassluis, moest doelman Alessandro Damen nog wel een paar in actie komen. Met katachtige reddingen hield hij de nul. De doelman voelt vertrouwen. "Ik ben inderdaad goed in vorm. Woensdag tegen Katwijk in de beker was top. Dat neem je mee vandaag. Dan gaan dingen vanzelf en heb je een dosis geluk aan je zijde."
Spakenburg-doelman Alessandro Damen: 'Ik sta met veel vertrouwen te spelen'

Loting beker

Vanavond is de loting voor de kwartfinales van de KNVB beker. Met Spakenburg als enige amateurclub. De Graaf zegt dat veel spelers naar de loting gaan, maar zelf is hij niet van de partij. "Ik ga even mijn gezin opzoeken. Ik wil niet dat ze zometeen zeggen 'wie is die jongen die op zondag het vlees snijdt?' Ik ga even aan quality time doen."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf: 'Nu tijd dat mijn gezin me weer wat meer ziet'

Excelsior Maassluis - Spakenburg: 0-2

40' Youri Koelewijn (0-1)
51' Vince Gino Dekker (0-2, pen.)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.