Lars van der Haar verovert eindzege Superprestige: 'Morgen ga ik het pas voelen'

Lars van der Haar
Lars van der Haar © Orange Pictures
Woudenberg - Lars van der Haar heeft het eindklassement van de Superprestige veldrijden gewonnen. De Woudenberger werd zaterdag tweede in de laatste manche in het Belgische Middelkerke en stelde zo de eindzege veilig.
Lars van der Haar: "Ik baal van de daguitslag, dat is het competitiegevoel in mij"
Onze regiogenoot had de beste start van het hele veld. De Nederlands kampioen reed even solo aan kop, maar kreeg daarna de Belgen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt met zich mee. Joris Nieuwenhuis sloot daarna ook nog aan bij de kopgroep.
Voor Van der Haar ging het echter niet hard genoeg. Hij plaatste in de finale een nieuwe versnelling en reed zo weg bij de concurrentie. Alleen Iserbyt kon in de buurt blijven. In de slotronde reed Iserbyt weg van Van der Haar, die daardoor als tweede over de streep kwam.
"Het is jammer dat ik de veldrit zelf niet kon winnen", baalt hij. "Dat is wel zuur. Ik reed aan het begin vol voor het klassement, maar voelde me de beste in koers. Het is jammer dat ik een slipper maak op het meest slechte moment."
De topsporter in mij baalt van de daguitslag, maar vanaf morgen ga ik de eindwinst wel voelen
Lars van der Haar

Eindwinnaar Superprestige

Door zijn tweede plek mag Lars van der Haar zich de eindwinnaar noemen van het klassement van de Superprestige veldrijden. Die zege kon hem bijna niet meer ontgaan, omdat hij dan zes plaatsen lager moest eindigen dan zijn grootste concurrent Michael Vanthourenhout. De Belg deed echter geen moment mee om een goede uitslag in Middelkerke.
Het is voor het eerst dat Van der Haar de Superprestige wint. Hij werd wel al vijf keer derde in de eindstand van dat regelmatigheidsklassement. De laatste Nederlandse winnaar van de Superprestige was Mathieu van der Poel.
Kort na de race in Middelkerke kon Van der Haar er nog niet heel blij mee zijn. "De topsporter in mij baalt van de daguitslag, maar vanaf morgen ga ik de eindwinst wel voelen. Dat is het competitiegevoel in mij", lacht hij. Tijd om te feesten is er ook niet. "Morgen heb ik gewoon weer wedstrijd (in Lille, red.) dus daar ga ik me gewoon weer op focussen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.