Teleurstelling bij GVVV na tweede 0-0 op rij: 'We waren niet bij machte om te winnen'

Veenendaal - Koploper GVVV heeft in de derde divisie duur puntverlies geleden op bezoek bij Sparta Nijkerk. Het duel eindigde in 0-0 en daardoor zien de Veenendalers hun voorsprong op Sportlust'46, dat wel won, slinken tot slechts een punt.
Een korte samenvatting van Sparta Nijkerk - GVVV, door Mark Kloostra
Omdat achtervolgers ACV en Barendrecht puntverlies leden, had GVVV bij winst uitstekende zaken kunnen doen in de stand en in de periode. Had. "Dat is weer jammer", zucht trainer Gery Vink. "In de eerste helft hadden we heel veel controle en Sparta wilde niet zoveel. Voor hun is het overleven. Maar wij creëren niet heel veel. Op een paar momenten moet je gretig zijn voor de goal en dan zijn we te slordig in de afwerking en de bezetting."
"Maar Sparta bleef hoop houden. In de tweede helft was het van onze kant heel slordig. De ruimtes werden veels te groot. En we creëren weer heel weinig. We hadden een paar momenten, maar ik vond het niveau heel matig van beide ploegen", zei Vink.
Gery Vink: "Ik vond het niveau heel matig van beide ploegen"

Grote teleurstelling

"Ik ben best wel teleurgesteld", gaat hij verder. "Want we hadden hier moeten winnen. Maar we zijn niet bij machte geweest. In de situatie waar wij in zitten kan je daarom ook niet leven met een 0-0."
Als koploper win ik liever met 2-1, dan dat ik 0-0 speel en de nul houd
GVVV-keeper Jan van Willige
Keeper Jan van Willige hield de nul namens GVVV en was met enkele reddingen belangrijk. "Maar dat we niet winnen, is heel dubbel. Over je eigen prestatie kan je tevreden zijn. Maar als koploper win ik liever met 2-1 dan dat ik 0-0 speel. De nul houden is altijd lekker, maar we moeten hier gewoon winnen", vertelt de goalie.
"Ik vind dat je van dit soort ploegen moet winnen. Zeker met de kwaliteiten die wij hebben. Net als vorige week is het weer moeizaam", doelt hij op de tweede 0-0 op rij. "Misschien is het te vroeg om het een dip te noemen, maar als we niet snel op voorsprong komen, dan hebben we het heel lastig."
Keeper Jan van Willige houdt de nul: "Maar win liever met 2-1"

Week vrij voor de spelers

Volgende week hoeft GVVV niet te spelen en dus heeft de trainer de spelersgroep een week vrij gegeven. "Of dat verstandig is, zal ik je over twee weken vertellen", zegt de coach die zijn ploeg twee keer op rij zag gelijkspelen. "We hebben een korte winterstop gehad, en daarna was het weer volle bak. Ik probeer de spelers heel te houden en even fris te maken. Want daarna volgen weer twaalf finales."
Over twee weken wacht de regiotopper tegen Sportlust'46 voor GVVV.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.