Kampong grijpt koppositie na zege op AWC: 'We hadden nog wat recht te zetten'

De voetballers van Kampong in het blauw
De voetballers van Kampong in het blauw © RTV Utrecht
Utrecht - Kampong is de nieuwe koploper van de zondag vierde divisie B. De Utrechters knokten zich in Wijchen terug van een achterstand en wonnen met 1-3 van AWC.
Menno Schilder over AWC - Kampong
Na twee zeges op rij werd Kampong al snel duidelijk dat het tegen de nummer 5 van de ranglijst op serieus verzet kon rekenen. AWC nam in de 8e minuut brutaal de leiding toen Lennert Nieuwenhuis in de verre hoek binnenschoof. Het was een moeizame eerste helft voor Kampong dat via Muskens en Witteveen vlak voor rust toch nog wat kansen wist te krijgen.

Bliksemstart in tweede helft

Kampong kwam na de thee als een speer uit de kleedkamer. Al na vier minuten lag de gelijkmaker in het net. Geholpen door AWC'er Wiebe Veltmaat die verrast werd door een voorzet van Merijn Muskens en de bal daardoor in eigen doel leek te werken. Jort de Zeeuw kreeg de treffer uiteindelijk op zijn naam. "Ik ben helemaal niet boos geworden in de rust", vertelde trainer Frank Bruijnis. Je ziet maar dat dit soms helemaal niet nodig is. Ook met rustig goede dingen zeggen kun je je spelers prikkelen."
Frank Bruijnis: 'Soms helpt het beter om rustig te blijven''
De Utrechters besloten om het momentum maar aan te grijpen om door te drukken. Vier minuten later kwamen de bezoekers op voorsprong door een rake kopbal van Berend Witteveen.
We hadden nog wat goed te maken tegen AWC
Kampong-speler Thijs Ditvoorst
AWC moest komen en daar maakte Kampong op het natuurgras in Wijchen dankbaar gebruik van. Merijn Muskens was het eindpunt van een snelle Kampong counter en omspeelde doelman Sven Jansen voor de 1-3. Daarmee liet Kampong in de eerste tien minuten van de tweede helft al meer zien dan in de eerste veertig minuten van de eerste helft.
Tijs Ditvoorst: 'We hadden wat goed te maken tegen AWC'
Kampong heeft inmiddels de minst gepasseerde defensie van de vierde divisie. Het kreeg pas 13 goals tegen. "Ook vandaag stond het weer sterk", vond speler Tijs Ditvoorst. "Aan het begin zaten ze er goed op en was het wat chaotisch, maar uiteindelijk hebben ze niet veel kansen gehad. We staan er hartstikke goed voor. En na de 2-1 nederlaag dit seizoen tegen AWC hadden we wat goed te maken."

AWC - Kampong 1-3

6' Lennart Nieuwenhuis (1-0)
49' Jort de Zeeuw (1-1)
53' Berend Witteveen (1-2)
55' Merijn Muskens (1-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.