Femke Bol op gemak naar NK-finale 400 meter: 'Heel leuk dat mijn familie erbij kan zijn'

© Fotostudio RedGreenBlue
Provincie Utrecht - Het Nederlands kampioenschap indoor atletiek is voor Femke Bol een nieuw doel op weg naar het EK indoor van maart. De Amersfoortse is de absolute topfavoriete op de 400 meter en maakte die favorietenrol zaterdag waar in de heats. Heel diep ging ze niet, met oog op de finale van zondag.
Femke Bol lachend naar finale: "Ik hoop morgen wel harder te gaan hoor"
"Ik heb mij goed aan de opdracht gehouden", lachte Bol na haar gewonnen heat. Ze liep op gemak een tijd van 52,22 seconden. Daarmee was ze bijna drie seconden langzamer dan vorige week in Frankrijk, toen ze met 49,96 seconden de vierde tijd ooit liep op de 400 meter indoor. Haar tijd in de heat zegt haar dan ook niet veel. "Ik hoop morgen wel harder te gaan hoor. Vandaag is energie sparen en makkelijk door komen."
De 22-jarige Bol is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldtopper, op de 400 meter en de 400 horden. Heel vaak loopt ze niet meer in Nederland, dus is het NK in Apeldoorn een uitgelezen kans voor atletiekfans om Bol in actie te zien. "Ik wil altijd goed lopen en een mooie race neerzetten voor het publiek", zegt ze. "Dat het thuis is, is nog leuker. Bijna heel mijn familie zat er vandaag, dus dat is heel leuk."
Zondag om 16.40 uur staat de finale van de 400 meter op het programma in Omnisport Apeldoorn. Bol zal het dan moeten opnemen tegen onder meer Lieke Klaver, die in de heats met 51,74 seconden wel de snelste tijd neerzette. De strijd om het goud is live te volgen in het radioprogramma Namen en Rugnummers van Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.