Imponerende Femke Bol wint met wereldrecord voor vierde keer 400 meter NK indoor: 'Kan het niet bevatten'

Provincie Utrecht - Femke Bol heeft voor de vierde keer de Nederlandse titel bij de NK indoor veroverd. De 22-jarige Amersfoortse zette met een tijd van 49 seconden en 26 honderdsten een wereldrecord neer in Apeldoorn.
Bol liep een 41 jaar oud wereldrecord uit de boeken. Ze verbeterde de 49,59 die sinds 1982 op naam stond van de Tsjechische Jarmila Kratochvilova.
De tweede plek was in Apeldoorn voor Lieke Klaver die een tijd neerzette van 50.34 seconden. Cathelijn Peeters werd op ruime afstand derde.
Femke Bol na haar wereldrecord: 'Ik ben zo blij'
"Ik ben zo blij. Ik kan het nog niet bevatten", zei Bol na afloop. "Ik moet niet teveel denken en mijn raceplan zo goed mogelijk uitvoeren. Ik voelde dat het goed ging."
En ze zette het wereldrecord ook nog eens neer voor eigen publiek. "Het was zo gaaf. Ik heb het hier ook nog nooit zo vol gezien. Ik kijk al uit naar het EK hier in Apeldoorn in 2025. Ik heb er echt van genoten."
Een paar uur voor haar 400 meter kreeg Bol nog een mooie onderscheiding. Ze werd door de atletiekunie benoemd tot lid van verdienste. "Ik heb een hele leuke dag", aldus de Amersfoortse.
De verbluffende race van Femke Bol door de ogen van verslaggever Menno Schilder

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.