Wielrenster Mischa Bredewold maakt haar debuut voor Team SD Worx: 'Een droom'

© Gretel Coorevits / Team SD Worx
Hoogland/Hoogland - Wielrenster Mischa Bredewold maakt op 26 februari in de Omloop van het Hageland haar debuut op het allerhoogste niveau, bij Team SD Worx. De 22-jarige Hooglandse kan het zelf nog amper geloven. "Wat is het snel gegaan allemaal en wat een droom dat ik dit nu al mag ervaren", zegt Bredewold.
Bredewold komt op 26 februari voor het eerst uit voor het team van onder andere voormalig wereldkampioene Anna van der Breggen, die nu ploegleider van dienst is. Hiervoor reed Bredewold twee jaar voor het kleinere team Parkhotel Valkenburg, waar ze afgelopen seizoen de nodige indruk achterliet. Zo won ze de 6e etappe van de Simac Ladies Tour. "Toen had ik een topvorm te pakken die ik nog nooit had ervaren en toen begreep ik ineens hoe ik wedstrijden moest winnen en daarna lukte het nog twee keer. Dat was wel een moment waar ik dacht van, o wauw, dat kan ook."
Ik had voor mijzelf besloten dat ik weg wilde, omdat ik voelde dat ik klaar was om de stap te maken naar de World Tour
Mischa Bredewold
Haar droom was om ooit voor het Team SD Worx te mogen rijden. Nadat ze begin vorig seizoen contact met de ploeg had gezocht bleek een overstap toen nog te vroeg. Ze moest nog stappen zetten, maar zouden haar in de gaten houden, werd haar verteld. Bredewold: "Dus toen heb ik dat eigenlijk uit mijn hoofd gezet."
Na een sterk voorjaar met onder meer een 21e plek in de Amstel Gold Race en een 14e plek in de Brabantse Pijl kwam haar droomteam erop terug. "In het voorjaar liet ik zien dat ik die stappen had gezet, wat ik zelf ook niet had verwacht", zegt Bredewold. Verder voegt ze eraan toe: ''Het leukste was dat ze naar mij toe kwamen, toen ben ik met ze in gesprek gegaan en wilde ze me hebben."
Afgelopen november heeft ze haar teamgenoten beter leren kennen via een tiendaagse teambuilding in Amerika. Vier van de tien dagen bestond uit bikepacken met de ploeg. Bredewold: "Dat was echt supertof. We gingen van camping naar camping. Wel een klein beetje fake, want er reden wel busjes achteraan met de tent erin, maar we hebben wel gefietst", zegt ze lachend.
Ik ben erg nieuwsgierig hoe het straks gaat in de koers
Mischa Bredewold
In december, januari en februari werd er elke maand een trainingskamp van veertien dagen belegd, waar vooral hard werd getraind. "Ik merk dat ik daar gewoon zo veel sterker van ben geworden door met deze meiden mee te trainen. Dat heeft mijn niveau echt heel erg omhoog gekrikt", zegt Bredewold.

Leren

Bredewold die met wereldtoppers zoals Chantal Van den Broek-Blaak, Demi Vollering en regiogenoot Lorena Wiebes in de ploeg zit hoopt veel te leren. Zo zegt ze: "Ik wil gewoon echt dat tactische en het spelletje aanscherpen, vooral hoe je dat spel van de koers en spel van de finale als team kan rijden verbeterd."
Haar eerste wedstrijden voor dit seizoen zijn al bekend. "Ik mag in ieder geval de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race rijden. Voor de Ronde van Vlaanderen hebben we nog een long list dus die is nog niet helemaal bekend. Ik zit wel in de voorselectie, maar er moeten er nog twee afvallen."
Maar eerst dus 26 februari, de Omloop van het Hageland, wat kunnen we van Bredewold verwachten? "Ik heb nog nul wedstrijdritme, dus ik zie het als een inkomwedstrijd met de ploeg." Verder voegt ze eraan toe: "Ik ben gewoon heel nieuwsgierig hoe het straks gaat in koersen, want je weet natuurlijk nooit waar je staat, maar ik voel me wel gewoon echt goed."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.