Edith Bosch Europees kampioen judo

AMERSFOORT - Judoka Edith Bosch heeft vrijdagmiddag in Istanbul de Europese titel gewonnen. De dertigjarige uit A was in finale van de klasse tot zeventig kilogram ook te sterk voor Cecilia Blanco uit Spanje.
"Ik was overduidelijk de beste", juichte ze. "Ik ben op de goede weg. Maar op de Olympische Spelen moet het volgend jaar echt gebeuren."
De dertigjarige Bosch (-70 kg) stond in Istanbul voor het eerst in zes jaar na afloop van een grote titelstrijd weer op de hoogste trede van het ereschavot. "En dat voelt toch veel beter dan een tweede of derde plaats", zei ze na afloop van haar overwinning in de finale van de Spaanse Cecilia Blanco.
"Het liefst had ik ook nog van de Franse wereldkampioene Lucie Decosse gewonnen. Dat moet dit najaar maar in de finale van het WK in Parijs gebeuren."

DERDE KEER

Bosch won de Europese titel voor de derde keer. Ze liet zich in 2004 en 2005 ook al als beste van Europa kronen.
De wereldkampioene van 2005 opende de titelstrijd in de Turkse stad met een zege op Marie Pasquet uit Frankrijk en was vervolgens ook te sterk voor de Italiaanse Erica Barbieri en Anett Meszaros uit Hongarije.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.