FC Utrecht-trainer Silberbauer heeft Sparta goed bestudeerd: 'Uitgaan van eigen kracht, maar kijken naar hun patronen'

Michael Silberbauer
Michael Silberbauer © FCUtrecht.nl
Utrecht - Wil FC Utrecht hoger dan de huidige zevende plek eindigden dan is het er alles aangelegen om vrijdagavond te winnen van Sparta Rotterdam. Hoofdtrainer Michael Silberbauer laat niets aan het toeval over en heeft de komende tegenstander goed bestudeerd.
Vorig seizoen streed Sparta nog tegen degradatie. Nu staan de Rotterdammers na 22 speelrondes, met 3 punten meer dan FC Utrecht, op de zesde plek. En dus is het een concurrent geworden voor FC Utrecht. "Ze doen het 't hele jaar al goed, ze verdien ons respect", zegt Silberbauer over de komende tegenstander.
Ik kijk naar de patronen die ik bij ze zie
Michael Silberbauer
En dus neemt de Deense oefenmeester de tegenstander dan ook heel serieus. "We hebben naar beelden gekeken van alle wedstrijden van de tweede seizoenshelft. Ik kijk of er patronen zijn. Die moeten we dan aan ons team laten zien."
"Hoe ze drukzetten, hoe ze verdedigen, hoe ze het spel hervatten, er zijn genoeg dingen om naar te kijken", zegt Silberbauer. "We moeten vanuit onze eigen kracht spelen. Maar je kan bijvoorbeeld bekijken waar bij hen mogelijkheden liggen."
Trainer Michael Silberbauer heeft Sparta goed bestudeerd

Veranderende tijd

"Het voetbal veranderd snel. Het spel gaat sneller, de momenten van balverlies en veroveren worden belangrijker. In mijn tijd had je een systeem en dat was het. Nu heb je teams die zowel verdedigend als aanvallend een ander systeem spelen", aldus de Deen.
Silberbauer zegt dat FC Utrecht op dit moment één systeem heeft. "Maar daarin zijn we zowel aanvallend als verdedigend flexibel."

Van de 42 keer dat Sparta en FC Utrecht in de eredivisie in Rotterdam tegenover elkaar stonden wonnen de Utrechters twaalf keer. Sparta won 24 keer.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in eigen huis met 3-1 van Sparta. Redan, Douvikas en Klaiber zorgden voor de Utrechtse treffers.

Afwezigen

Jens Toornsta, vorige week geschorst, was er bij de laatste training voor het duel met Sparta niet bij vanwege ziekte. "Bart (Ramselaar, red) is weer terug, St. Jago, Labyad en Amin Younes komen eraan. Maar Sparta is voor hen waarschijnlijk te vroeg." Ook de geblesseerden Bas Dost, Nick Viergever en Can Bozdogan ontbreken.
Sparta Rotterdam - FC Utrecht begint vrijdagavond om 20.00 uur. Het duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM) met commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en analist Gert Kruys.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.