GVVV verstevigt koppositie met 6-0 (!) zege op titelconcurrent Sportlust'46: 'Waren 90 minuten lang goed'

Jonathan Vergara Berrio
Jonathan Vergara Berrio © Kim Stijger
Provincie Utrecht - GVVV heeft de regiotopper in de derde divisie A tegen Sportlust'46 meer dan overtuigend gewonnen. De Veenendalers waren op eigen veld met 6-0 te sterk voor de Woerdenaren. In diezelfde competitie verloor DOVO met 2-0 bij ACV.
Verslaggever Bert Kous over de zege van GVVV op Sportlust'46
Tussen minuut 20 en minuut 30 trok GVVV met drie treffers de wedstrijd tegen Sportlust al naar zich toe. In de tweede helft bleven de Veenendalers de betere en wisten nog driemaal te scoren.

Ranglijst

Met de zege heeft GVVV goede zaken gedaan in de titelstrijd. De Veenendalers hebben de voorsprong op nummer drie Sportlust'46 vergroot tot vier punten. GVVV gaat met 46 punten aan de leiding in de derde divisie A. DOVO is de nummer zeven van de derde divisie A.

GVVV richting titel

Volgens trainer Gery Vink van GVVV komt deze ruime zege niet uit de lucht vallen. "We laten al wekenlang goed voetbal zien", zegt de oefenmeester van de Veenendalers. "We hebben vandaag 90 minuten fris aanvallend voetbal laten zien. Bij vlagen deden we het heel erg goed."
Met de zege heeft GVVV weer een goede stap gezet richting de titel. "Daar gaan we voor en dat spreken we ook uit. We hebben geduchte concurrenten", aldus Vink.
Gery Vink (GVVV): 'Dit keer wel 90 minuten goed'
Achraf Nejmi ruilt komende zomer GVVV in voor DHSC. "Tuurlijk wil ik afscheid nemen met de titel. Hoe mooi zou dat zijn? Dat zou een droomafscheid zijn."
Achraf Nejmi (GVVV): 'Wil afscheid nemen met titel'

Wanvertoning Sportlust

"Deze wedstrijd gaat het analyseren voorbij. We hebben gefaald op alle fronten. Als je naar ons keek dan leek het wel of we een degradatiekandidaat waren", zei trainer Jochem Twisker van Sportlust. "Er liepen er een paar bij alsof ze aan walking football deden."
Jochem Twisker (Sportlust'46): 'Het leek wel walking football'
Twisker kon niks positiefs zeggen over zijn ploeg. "Het is te schandalig voor woorden en dat zeg ik niet zo snel", zegt de oefenmeester. "Met het niveau van vandaag heb je in de derde divisie niks te zoeken."
"Hij is woedend en dat is terecht", zei Sanny Monteiro over zijn trainer. "We zijn op alle fronten afgebluft. Het mooie van voetbal is wel dat je het volgende week weer kan recht zetten. Vandaag verlies je met 6-0, maar er zijn maar drie punten verloren. We moeten onze rug rechten."
Sanny Monteiro (Sportlust'46): 'We hebben ons naar de slachtbank laten leiden'

GVVV - Sportlust'46: 6-0

20' Ilias Latif (1-0)
24' Jonathan Vergara Berrio (2-0)
28' Ilias Latif (3-0)
55' Jonathan Vergara Berrio (4-0)
71' Justin Spies (5-0)
89' Quincy Veenhof (6-0)

DVS'33 – DOVO: 2-0

57' Stef Nijland (1-0)
90' Benjammin Roemeon (2-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.