Goede generale Spakenburg richting bekerduel met FC Utrecht: 'Snelste weg naar Europa'

Spakenburg - Jong Volendam
Spakenburg - Jong Volendam © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft in aanloop naar de kwartfinale van de KNVB Beker, dinsdag tegen FC Utrecht, gewonnen. De Blauwen wisten het thuisduel in de tweede divisie met 3-1 te winnen van Jong FC Volendam.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van Spakenburg
Voor rust was Spakenburg heer en meester. Via treffers van Luuk Admiraal en één van clubtopscorer Floris van der Linden was de ruststand 3-0. Acht minuten voor tijd maakte Jong Volendam nog de eretreffer.

Ranglijst

Spakenburg is de nummer zeven van de tweede divisie. Het get tot koploper AFC is 16 punten.

Op naar FC Utrecht

"Het was vandaag een goeie overwinning", zei doelpuntenmaker Luuk Admiraal. "Ik was met mijn hoofd bij deze wedstrijd en nog niet bij FC Utrecht, dat gaat nu komen."
Youri Koelwijn raakte in het duel geblesseerd aan zijn bovenbeen. "Ik denk dat dinsdag voor mij te vroeg komt", aldus de voetballer. "Ik ga er alles aan doen met de fysio om te spelen. Het is heel jammer."
"Het is geen schoolreisje, als het niet gaat dan gaat het niet. Ik ga dan wel op de bank spelen, maar niet om te spelen maar om de sfeer mee te maken", aldus Koelewijn. "Maar ik speel liever over een paar weken tegen IJsselmeervogels. Die kunnen we namelijk zo de nacompetitie intrappen of misschien nog wel erger."
Admiraal hoopt dat zijn ploeg dinsdag gaat stunten. "We zijn er klaar voor. De beker is de snelste weg naar Europa", zegt hij lachend.
Youri Koelewijn: 'Liever tegen IJsselmeervogels dan tegen FC Utrecht'
Luuk Admiraal: 'Ik ben klaar voor dinsdag'

Spakenburg – Jong FC Volendam: 3-1

18' Floris van der Linden (1-0)
25' Luuk Admiraal (2-0)
45' Luuk Admiraar (3-0)
82' Milan Engelander (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.