VV Utrecht begint kampioenspoule met 3-0 zege: 'Voelde niet makkelijk'

© RTV Utrecht
Utrecht - De volleybalsters van VV Utrecht zijn de kampioenspoule van de eredivisie goed begonnen. De Utrechtse vrouwen wonnen met 3-0 van Sudosa/Desto.
Op papier lijkt 3-0 een makkelijke zege voor VV Utrecht. Het was echter elke set spannend: 20-25, 23-25 en 22-25.
VV Utrecht gaat direct aan kop in de kampioenspoule. De Utrechters hebben zeven punten. VV Utrecht mocht vijf punten meenemen uit de reguliere competitie omdat ze daarin bovenaan wisten te eindigen.

Weg naar de titel

Bij VV Utrecht ontbraken twee vaste waardes: Ana Rekar en Laure Snijders. . "We hebben een breed team en hebben het daardoor op kunnen vangen", zei speelster Bjorna Gras. "Dat vind ik wel knap."
Bjorna Gras: 'Het voelde niet als een makkelijke zege'
Coach Ali Moghaddassian vond dat hij, door het ontbreken van de speelsters, geen vlekkeloze aanloop naar de wedstrijd had. "Je traint net zo goed als je speelt en je speelt net zo goed als je traint. Het enige wat je kan doen is hard blijven werken. Ik hoop dat we volgende week met een complete groep kunnen trainen."
"Normaal gesproken zijn we nog een fractie beter. Maar al met al ben ik tevreden", zegt Moghaddassian. "Iedereen in de kampioenspoule mag zich als favoriet beschouwen."
Gras is blij dat die kampioenspoule is begonnen. "Eindelijk gaat het echt ergens om. Dat is super fijn. We gaan uiteraard voor het kampioenschap. We doen het boven verwachting goed, wie weet waar het gaat eindigen", aldus Gras.
Coach Ali Moghadassian: 'Brachten onszelf soms onnodig in de problemen'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.