Live op Radio M: De Kleine Veense derby en ander topamateurvoetbal

© RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Namen & Rugnummers daalt vanmiddag af naar de 2e klasse C van het zaterdagvoetbal. Daar staat de kleine derby van Veenendaal, tussen VRC en De Merino's op het programma. Verder zijn we bij IJsselmeervogels, waar het water aan de lippen staat, tegen HHC Hardenberg. En in de derde divisie gaat koploper GVVV in Harderwijk op bezoek bij VVOG.
In de tweede divisie speelt IJsselmeervogels in de strijd om lijfsbehoud nog elf finales. De eerste is vanmiddag thuis tegen HHC Hardenberg, de nummer 2 van de ranglijst. De ploeg uit Hardenberg is niet de favoriete tegenstander van de Vogels. Van de 21 ontmoetingen die sinds 2010 zijn gespeeld won HHC er 15. Tien duels op de Westmaat leverden zelfs acht zeges op voor de bezoekers.
(lees verder onder de foto)
IJsselmeervogels - HHC, vorig seizoen
IJsselmeervogels - HHC, vorig seizoen © RTV Utrecht
Maar diezelfde bezoekers verloren onlangs in eigen huis wel van hekkensluiter OFC, dus IJsselmeervogels moet zich vooral niet kansloos wanen. Eerder dit seizoen won HHC thuis met 2-0 van IJsselmeervogels.
IJsselmeervogels - HHC Hardenberg is een bijzondere wedstrijd voor Vogels-trainer Gert Jan Karsten. Hij was van 2016 tot 2020 trainer van HHC Hardenberg. Karsten kan weer beschikken over Bradley Martis en Marouane Afaker. Jordi Ruizendaal en Pim ten Have ontbreken.

Orde van de Dag

Kan Spakenburg terug tot de orde van de dag? De Blauwen zorgden dinsdag voor één van de grootste bekerstunts in de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Vanmiddag wacht de uitwedstrijd tegen Noordwijk. Afgaande op de ranglijst gaat het nergens om: het zijn de nummers 9 en 7 van de tweede divisie: kansloos voor de titel en zonder degradatiezorgen.
Bij Spakenburg ontbreken dezelfde vier spelers als afgelopen dinsdag in de Galgenwaard. Youri Koelewijn, Jan van Diermen, Nico Kroonenberg en Vincent Volkert. Laatstgenoemde komt dit seizoen niet meer in actie. Hij heeft zijn kruisband afgescheurd.

GVVV wil doorpakken

GVVV boekte vorige week een 6-0 zege op Sportlust'46 en is koploper in de derde divisie. De Veenendalers kregen al drie duels geen tegentreffer en gaan op bezoek bij VVOG. Die ploeg raakte begin februari trainer Dwight Lodeweges kwijt aan Ajax en heeft sindsdien alleen nog maar verloren.
Dat deed VVOG eerder dit seizoen ook in Veenendaal. Het werd toen 3-1 voor GVVV, dat vanmiddag aantreedt zonder Taoufik Adnane en Danny de Leeuw. De twee routiniers zijn op de weg terug na een blessure.
Sportlust'46 moet zich in eigen huis tegen hekkensluiter Excelsior'31 herstellen van de dreun die GVVV vorige week uitdeelde. De Woerdenaren staan derde, tegenstander Excelsior'31 is laatste en stelde deze week trainer Jurjan Wouda op non-actief. Eerder dit seizoen won Sportlust in Rijssen met 3-0.
(lees door onder de foto)
Sportlust-topscorer Mo Bendadi raakte geblesseerd tegen GVVV
Sportlust-topscorer Mo Bendadi raakte geblesseerd tegen GVVV © Geert Lommers
Trainer Jochem Twisker kan niet beschikken over de geblesseerde topscorer Mo Bendadi. Verder ontbreken Abdel Metalsi, Floris Mulder en Ahmed el Mahdi.
Nummer 7 DOVO krijgt nummer 6 FC Rijnvogels op bezoek. Beide ploegen presteren in 2023 wisselvallig. DOVO won twee keer, verloor twee keer en speelde een keer gelijk. Rijsnvogels won drie duels en verloor er twee.
Eerder dit seizoen won Rijnvogels thuis met 2-1 van DOVO, dat het vanmiddag moet stellen zonder Lars Rebergen.

Kleine Veense derby

Tenslotte de kleine Veense derby: VRC tegen De Merino's. Dat is de wedstrijd tussen de nummers 7 en 5 van de 2e klasse C. De titel is voor beide ploegen uit zicht, omdat koploper Woudenberg een straatlengte voor staat. Maar De Merino's, met voormalig GVVV-spelers Roy Terschegget en Wilco den Hartog en ex DOVO-spits Quincy Arends, kan vanmiddag wel de tweede periodetitel pakken.
De Merino's begon beroerd aan de competitie en had na acht duels pas 7 punten. De ploeg die vorig jaar uit de 1e klasse degradeerde herpakte zich, en haalde in de tweede periode 18 punten uit zeven duels. Als De Merino's vanmiddag wint en Lunteren verspeelt punten, is de periodetitel een feit.
VRC kent juist een mindere tweede periode. De eerste periode werd afgesloten als derde, met 15 punten. In de tweede periode haalde de thuisclub van vanmiddag slechts 9 punten uit zeven duels. Op eigen veld verloor VRC echter alleen maar van koploper Woudenberg, dat tot nu toe 14 van de 15 competitiewedstrijden won.
Eerder dit seizoen won VRC de uitwedstrijd tegen De Merino's met 3-2.

Namen & Rugnummers begint vanmiddag om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Behalve de drie livewedstrijden houden we u uiteraard ook op de hoogte van de verrichtingen van de overige regioclubs in de 3e en 4e divisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.