Koploper GVVV haalt uit bij VVOG: 'Mijn eerste hattrick'

© RTV Utrecht
Veenendaal - GVVV heeft in de derde divisie op bezoek bij VVOG met ruime cijfers gewonnen. De koploper uit Veenendaal was met 5-1 te sterk. In diezelfde competitie verloor DOVO met 2-0 bij FC Rijnvogels. Sportlust'46 uit Woerden speelde 0-0 gelijk tegen Excelsior'31.
Verslaggever Mark Kloostra over de zege van GVVV
Na een kwartier stond GVVV al op 2-0 voorsprong via treffers van Byron Burgering en Jonathan Vergara Berrio.
Nadat Elikia Mbinga de aansluitingstreffer had gemaakt namens VVOG kreeg GVVV een strafschop. De penalty werd genomen door Ilias Latif maar doelman Manuel Hoogewoning wist de poging te keren.
In de tweede helft breidde GVVV de score verder uit. Nu scoorde Latif wel en Burgering maakte er nog twee waardoor hij een hattrick op zijn naam zette: 1-5.

Ranglijst

GVVV gaat met 49 punten aan kop in de derde divisie. ACV staat tweede met twee punten achterstand op de Veenendalers. De andere club uit Veenendaal, DOVO, staat zevende. Sportlust'46 is de nummer vijf.

Eerste hattrick

De grote man aan de zijde van GVVV was Burgering met drie treffers. "Het is mijn eerste", zegt de aanvaller. "Vorige week wonnen we nog iets makkelijk, VVOG bleef vechten."
Byron Burgering: 'Mijn eerste hattrick'
Mart de Jong wist met passjes zijn medespelers weg te sturen. "Er lag heel veel ruimte. Bijna elke bal die we achter de verdediging legden was kassa", zegt de voetballer. "Wij hebben daar ook veel dreiging met snelheid."
Mart de Jong in gesprek met verslaggever

VVOG – GVVV: 1-5

5' Byron Burgering (0-1)
15' Jonathan Vergara Berrio (0-2)
28' Elikia Mbinga (1-2)
56' Ilias Latif (1-3)
72' Byron Burgering (1-4)
87' Byron Burgering (1-5)

DOVO - FC Rijnvogels: 0-2

52' Eigen doelpunt DOVO (0-1)
88' Roy van Leeuwen (0-2)

Sportlust'46 - Excelsior'31: 0-0

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.