Wielrenner Martijn Budding wil opnieuw prof worden: 'Goede kans om nog een stap te zetten'

© Tour de Tietema
Veenendaal - Martijn Budding maakte afgelopen winter de overstap naar het gloednieuwe TDT-Unibet Cycling team. De wielerploeg van YouTube fenomeen Bas Tietema kreeg de afgelopen tijd steeds meer vorm en komt uit op continentaal niveau, de tweede divisie van het wielrennen. Budding hoopt met deze ploeg de stap richting de profs te zetten. Afgelopen weekend wist de Veenendaler de eerste podiumklassering voor de ploeg binnen te slepen in de Ster van Zwolle.
Het Tour de Tietema Cycling team komt voort uit een YouTube kanaal dat in 2011 werd opgericht door Bas Tietema. Het groeide afgelopen jaren uit tot een groot wielerplatform met video's over de wielerwereld. Dat varieert van video's uit de Tour de France tot eigen challenges zoals het beklimmen van een col op een kinderfiets. Niets is te gek voor de mannen van Tour te Tietema. Afgelopen winter presenteerde de mannen hun nieuwe continentaal wielerploeg met Hugo Haak uit Vianen als sportdirecteur.
Martijn Budding werd via een appje benaderd om voor de nieuwe ploeg van Bas Tietema te gaan fietsen. "Ik wist nog helemaal niks. Ik wilde graag weten welke renners ze op het oog hadden, hoe ze het voor zich zagen qua wedstrijdprogramma en begeleiding. Toen dat eenmaal begon te vallen, werd ik wel heel enthousiast en toen is het eigenlijk ook heel snel gegaan", zegt Budding vol overtuiging.
De populariteit van het YouTube kanaal kent ook zijn voordelen voor de coureur uit Veenendaal, die ook kleinere wedstrijden in het semi-profcircuit rijdt. "Als je een keer goed rijdt, zijn het niet meer alleen jouw Instagramvolgertjes die het zien, maar het zijn duizenden mensen. En als ik kijk hoe groot het bedrijf Tour de Tietema is, dan sta je er toch wel van te kijken", aldus Budding.
Veenendaal - Veenendaal staat zeker met een hele dikke rode streep omcirkeld
Martijn Budding
Budding, die voor twee jaar heeft getekend bij de ploeg, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Afgelopen winter heb ik samen met de trainer gefocust op de sprint. Om die nog scherper te zetten en nog meer te ontwikkelen. Dus ik hoop daar een aantal keer een mooi resultaat mee te behalen. En dat zal af en toe voor mijzelf en af en toe voor het team zijn." Zaterdag liet hij zijn sprintkwaliteiten zien door tweede te worden in de Ster van Zwolle.

Ultieme droom

Budding, die voorheen al drie jaar prof is geweest bij onder andere Roompot, reed al eens de klassiekers de Amstel Gold Race en Luik Bastenaken Luik maar droomt nu van meer. Hij hoopt in de toekomst met dit team terug de stap richting profwielrenner te maken. "Nu zou ik graag een keer de Vlaamse klassiekers willen rijden. Dus als dat mogelijk zou worden dan zou dat een droom zijn die uitkomt."
Martijn Budding ''Doorstromen naar Pro continentaal niveau''
Aankomend zondag staat Budding aan de start van de Ronde van Drenthe. Een koers over 196 kilometer waar ze op de VAM Berg het hoogste puntje van Drenthe opzoeken. De finish word verwacht rond de klok van 15:00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.