Live op Radio M: Vogels naar koploper, topper in vierde divisie afgelast

© Orange Pictures
Provincie Utrecht - IJsselmeervogels gaat vanmiddag op bezoek bij kampioenskandidaat Katwijk. In diezelfde tweede divisie speelt Spakenburg thuis tegen Scheveningen. Verder in Namen & Rugnummers live flitsen van de derde divisieduels GVVV - ASWH en Barendrecht - DOVO. De topper in de vierde divisie tussen SC Genemuiden en Eemdijk is vanwege de sneeuw afgelast, evenals het duel CSV Apeldoorn - DHSC. Sportlust'46 volgen we op afstand.
Degradatiekandidaat IJsselmeervogels won vorige week thuis van nummer 2 HHC Hardenberg. Vanmiddag spelen de Rooien opnieuw tegen de nummer 2 van de ranglijst. Katwijk is de ploeg in vorm: de laatste zeven duels werden allemaal gewonnen.
Hoewel Katwijk de laatste jaren veel succesvoller is dan IJsselmeervogels, zijn beide ploegen in onderlinge duels aardig aan elkaar gewaagd. Van de laatste negen ontmoetingen in Katwijk won IJsselmeervogels er vier, net als Katwijk. eerder dit seizoen werd het op de Westmaat 0-0.
Bij IJsselmeervogels ontbreken de geschorsten Wessel Boer en Mike van de Laar. Jordi Ruizendaal is weer inzetbaar.

Werkman twijfelgeval

Spakenburg kan buurman IJsselmeervogels een dienst bewijzen door thuis te winnen Scheveningen, dat 5 punten meer heeft dan de Rooien. Spakenburg is op basis van de ranglijst favoriet, maar de laatste jaren zijn de Schollekoppen een lastige opponent op de Westmaat. Na drie van de laatste zeven ontmoetingen gingen de punten mee naar Zuid Holland.
(doorlezen onder de foto)
Koos Werkman is een twijfelgeval
Koos Werkman is een twijfelgeval © Geert Lommers
Scheveningen won eerder dit seizoen aan de andere kant van de Westmaat met 5-1 van IJsselmeervogels. Die uitslag betekende het Waterloo voor Gert Peter de Gunst, die diezelfde middag nog werd ontslagen bij de Rooien.
Scheveningen kreeg de laatste drie duels geen enkele tegentreffer. Spakenburg is al zeven duels (vijf voor de competitie en twee voor de beker) ongeslagen.
Spakenburg mist nog altijd Youri Koelewijn. Ook Nico Kroonenberg, Jan van Diermen en Vincent Volkert zijn geblesseerd. Verdediger Koos Werkman is een twijfelgeval.

Groot contrast

Een groter contrast dan tussen GVVV en ASWH is nauwelijks denkbaar. Beide clubs degradeerden vorig seizoen uit de tweede divisie, maar terwijl GVVV de trotse koploper is in de derde divisie, verkeert ASWH opnieuw in degradatiegevaar. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht is voorlaatste.
GVVV is de laatste weken op schot met elf doelpunten in twee duels. De laatste twee duels tegen ASWH leverden voor de Veenendalers evenzoveel zeges op. Vorig seizoen eindigde GVVV - ASWH in 6-0, in deze jaargang wonnen de mannen Gery Vink de uitwedstrijd tegen de opponent van vanmiddag met 4-0.
Danny de Leeuw en Taoufik Adnane zijn er nog altijd niet bij.
Sportlust'46 gaat in diezelfde derde divisie op bezoek bij Hoek. Sportlust is de afgelopen twee weken enigszins afgehaakt in de titelrace en staat nu vijfde, op 6 punten van GVVV. De laatste twee duels kwamen de Woerdenaren niet meer tot scoren. Thuis tegen Hoek lukte dat eerder dit seizoen wel. Toen werd het 5-1.
Net als vorige weken ontbreken bij Sportlust de geblesseerden Mo Bendadi, Abdel Metalsi, Floris Mulder en Ahmed el Mahdi.
(lees verder onder de foto)
Trainer Florian Wolf terug op de bank bij DOVO
Trainer Florian Wolf terug op de bank bij DOVO © Orange Pictures
GVVV-buurman DOVO gaat op bezoek bij Barendrecht, dat derde staat op 5 punten van GVVV. DOVO verloor de laatste twee duels, maar staat nog steeds zorgeloos zevende. Bovendien is de eerste periode gewonnen, waardoor het ticket voor de play-offs om promotie al in de tas zit.
Trainer Florian Wolf zit voor het eerst in 2023 op de bank. Hij was de voorbije zes duels geschorst. Lars Rebergen ontbreekt vanwege een blessure.

Namen & Rugnummers begint vanmiddag om 14.00 uur. Behalve de liveduels in het amateurvoetbal brengen we u het overige sportnieuws uit de provincie en kijken we vooruit naar NEC - FC Utrecht van morgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.