Live op Radio M: Voordaan wil zich revancheren, thuisduels Hercules en Kampong

Een beeld uit de derby Voordaan-Schaerweijde van vorig seizoen
Een beeld uit de derby Voordaan-Schaerweijde van vorig seizoen © Orange Pictures
Provincie Utrecht - In de derde divisie gaat Hercules vanmiddag door met de jacht op plek 3 en de derde periodetitel. Kampong ontvangt Nuenen en moet winnen om de druk erop te houden bij koploper Meerssen. In de hockeyhoofdklasse zijn we bij de streekderby Voordaan - Schaerweijde.
Hercules morste zondag punten bij Gemert en moet nu van nummer 16 Baronie winnen om in het spoor te blijven van de top 3. Tegenstander Baronie knokt tegen degradatie. Momenteel staat de ploeg uit Breda op een promotie/degradatieplek.
Eerder dit seizoen won Hercules de uitwedstrijd met 1-0. Het was de allereerste keer dat beide clubs elkaar troffen in een competitieduel. De Utrechters zijn dik favoriet. Thuis werd dit seizoen pas één keer verloren.
Bij Hercules ontbreken Jordi Paulina, Valentijn Beck en Pepijn Vonk. Oussama Lahri is een twijfelgeval.
Een divisie lager zijn we bij Kampong - Nuenen. De Utrechters staan in de vierde divisie tweede, op 2 punten van koploper Meerssen. Nuenen verloor de laatste drie duels en is de nummer 10 van de ranglijst. Eerder dit seizoen verloor Kampong in Nuenen met 1-0.
Kampong is in 2023 nog ongeslagen. Het speelde vijf duels, waarvan er vier werden gewonnen. Alleen tegen Longa'30 werd gelijk gespeeld. Dat gelijke spel kostte de Utrechters wel de tweede periodetitel.

Voordaan wil eerherstel

In de hockeyhoofdklasse kreeg Voordaan afgelopen zaterdag op eigen veld een enorm pak slaag van de grote buren van Kampong: 12-0. Vanmiddag krijgt de ploeg uit Groenekan de mogelijkheid om de eigen fans wel te laten juichen. Voordaan, dat laatste staat, ontvangt het Zeister Schaerweijde, dat voorlaatste staat. Eerder dit seizoen won Schaerweijde thuis met 3-1.
Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen naar de hoofdklasse en zullen in de resterende wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om hoofdklasser te blijven. Als Voordaan, dat nog geen punt haalde, vanmiddag niet wint, lijkt het doek wel gevallen. Om een kans op handhaving te houden moet de ploeg Schaerweijde, dat 5 punten heeft, voorbij. De hekkensluiter van de hoofdklasse degradeert, de nummer 10 en 11 van de eindstand, spelen play-offs tegen de nummers 2 en 3 van de promotieklasse.
Schaerweijde wil rechtstreekse degradatie ontlopen, maar zal zich normaal gesproken moeten richten op de play-offs. Het op een 'veilige' negende plaats staande HDM heeft 8 punten voorsprong. Schaerweijde begon afgelopen weekend wel goed aan de tweede seizoenshelft. Tegen Oranje Rood werd knap met 2-2 gelijk gespeeld.

In Namen & Rugnummers vanmiddag tot 14.00 uur veel aandacht voor NEC - FC Utrecht. Daarna gaat de focus op de bovengenoemde duels. Verder volgen we het overige sportnieuws uit de provincie en blikken we terug op op de wedstrijden van vanmiddag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.