Debutant Butter wint Utrecht Marathon

UTRECHT - De elfde editie van de Jaarbeurs Utrecht Marathon is gewonnen door Michel Butter uit Beverwijk. Hij kwam op de Croeselaan in 2:17:36 over de finish.
De 25-jarige atleet zegevierde onder tropische omstandigheden in Utrecht, waar de Keniaan Mutai Kipkorir als tweede finishte en Olfert Molenhuis als derde. Het was voor Butter zijn eerste marathon. Gezien de warmte was hij tevreden over zijn tijd.
De marathon in Utrecht gold als 'Dutch Battle', waarbij de strijd tussen de Nederlandse atleten centraal stond. De organisatoren kozen ervoor het prijzengeld onder de Nederlanders te verdelen, hetgeen ze op veel kritiek kwam te staan. Voor buitenlandse atleten was geen geld beschikbaar.
Butter achterhaalde in de laatste halve kilometer de onbekende Keniaan Mutai Kipkorir, die na 31 kilometer alle Nederlanders had achtergelaten, maar in de slotfase ineens heel veel terrein prijsgaf.

HALVE MARATHON

De Belg Stijn Fincioen schreef de halve marathon op zijn naam. Hij had hiervoor 1 uur, 6 minuten en 51 seconden nodig. Dit was meteen een nieuw persoonlijk record voor Fincioen. Bij de vrouwen was Nadja Weijenberg de snelste.

ONWEL

Tijdens de Utrecht Marathon zijn meerdere deelnemers onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. De omstandigheden tijdens de wedstrijd waren zeer zwaar door de warmte. De organisatie was alert op oververhitting. Zo waren er extra drinkposten, stonden ambulances paraat en waren er veel EHBO'ers op de been.
Uitslag Jaarbeurs Utrecht Marathon mannen:
1.    Michel Butter                   2:17:36
2.    Mutai Kipkorir (Ken)        2:18:10
3.    Olfert Molenhuis              2:18:21
Uitslag Dutch Marathon Battle:
1.    Michel Butter                     2:17:36
2.    Olfert Molenhuis               2:18:21
3.    Rens Dekkers                  2:19:44
Uitslag Jaarbeurs Utrecht Marathon vrouwen:
1.  Pauline Claessen          2:56:22
2. Marka van Blitterswijk 2:59:57
3. Polly Nkambi                   3:02:37

Sfeerreportage rond Utrecht Marathon

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.