Zwangere Ellen van Dijk in 2023 niet in actie

© Orange Pictures
Woerden - Ellen van Dijk verwacht in september haar eerste kind. Dat maakte de Woerdense wielrenster samen met haar partner Benjamin de Bruijn bekend via social media. Dat betekent dat de wereldkampioen tijdrijden dit seizoen niet meer in actie komt. Ze geeft meteen aan dat we haar in 2024 zeker terugzien.
"Benjamin en ik zijn super enthousiast om het nieuws te delen dat we ons eerste kind in september verwachten. Het is altijd onze wens geweest om een ??gezin te stichten en het voelt nu nog steeds een beetje onwerkelijk om deze wens in vervulling te laten gaan", laat de 36-jarige Van Dijk via haar ploeg Trek-Segafredo weten.

Tegenstrijdige ambities

Haar ploeg was op de hoogte van de plannen van Van Dijk toen ze vorig jaar gesprekken over contractverlening begon. "Ik wil een medaille winnen op de Olympische Spelen van Parijs in 2024, maar wil ook graag een gezin stichten." Het team stond meteen open voor beide scenario's. "Dat was hartverwarmend", aldus de wereldkampioen tijdrijden.
Trek-Segafredo heeft vaker in deze situatie gezeten. Het gaf ploeggenote Lizzie Deignan al twee keer de ruimte om met verlof te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.