FC Utrecht nog zonder Taylor Booth tegen NEC

Taylor Booth, hier in actie tegen FC Groningen
Taylor Booth, hier in actie tegen FC Groningen © Orange Pictures
Utrecht - FC Utrecht moet het in de uitwedstrijd tegen NEC dit weekend nog altijd stellen zonder Taylor Booth. De Amerikaanse aanvaller is nog geblesseerd. Ook Can Bozdogan, Nick Viergever, Bas Dost en Django Warmerdam zijn er in Nijmegen nog niet bij. Luuk Brouwers keert mogelijk terug bij de selectie, nadat hij in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg geblesseerd uitviel.
Dost en Warmerdam zijn wel weer in training, vertelt trainer Michael Silberbauer. "Maar zondag komt nog te vroeg. Maar Dost heeft wel redelijk door kunnen trainen. Hij had vooral problemen met schieten. Ik denk dat zijn achterstand niet te groot is."
FC Utrecht moet zich tegen NEC herpakken na de rampweek waarin het in de beker werd uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg en vervolgens thuis tegen Fortuna Sittard ondanks een 1-0 voorsprong met 2-1 verloor. "De wedstrijd tegen Spakenburg heeft wel wat met zelfbeeld van de spelers gedaan", verklaart Silberbauer de wedstrijd tegen Fortuna. "Daar zijn we deze week mee bezig geweest. In de training zag het er goed uit. hopelijk komt het er ook in de wedstrijd uit."
Michael Silberbauer: 'Die ene week mag niet maatgevend zijn voor de tweede seizoenshelft'
Aanvaller Othmane Boussaid wil het liever niet meer over de rampweek hebben. "Het is het beste om vooruit te kijken, want zondag is het weer een hele belangrijke wedstrijd." Ook Silberbauer wil het achter zich laten. "Die ene week mag niet maatgevend zijn voor de tweede seizoenshelft."
NEC is de nummer 10 van de eredivisie. De Nijmegenaren hebben 7 punten achterstand op FC Utrecht, dat zevende staat. NEC verloor dit seizoen pas één keer in de eigen Goffert. Op de openingsdag van de competitie was FC Twente met 1-0 te sterk. De andere elf duels leverden drie zeges en acht gelijke spelen op.
Othmane Boussaid: 'Iedereen moet leveren'
Bij FC Utrecht kennen ze die cijfers. "Maar statistieken hebben geen voorspellende waarde", weet Michael Silberbauer. "Dan is het voor ons een mooie uitdaging om daar te winnen", zegt Othmane Boussaid.

Historie

In de Galgenwaard speelden FC Utrecht en NEC eerder dit seizoen met 0-0 gelijk. In dat duel waren de keepers Vasilis Barkas en Jasper Cillessen de grote uitblinkers.
Het duel van zondag is de tachtigste ontmoeting tussen beide clubs. Van de voorgaande 79 (77 in de eredivisie, twee in de beker) won NEC er 25, FC Utrecht pakte 34 keer de volle buit. In Nijmegen liggen de verhoudingen iets anders. Daar won NEC vijftien van de 39 ontmoetingen, tegen dertien zeges voor FC Utrecht.
Vorig seizoen won Utrecht met 3-0. Bart Ramselaar maakte er toen twee, Tasos Douvikas scoorde één keer.

NEC - FC Utrecht begint zondagmiddag om 12.15 uur en staat onder leiding van Ingmar Oostrom uit Oudewater. Het duel is integraal te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Later in de middag zijn de nabeschouwingen ook te horen, maar dat is pas na afloop van de andere drie live duels: Hercules - Baronie in de 3e divisie, Kampong - Nuenen in de 4e divisie en Voordaan - Schaerweijde in de hoofdklasse hockey.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.