Saestum geeft zege weg en verzuimt titelstrijd spannend te maken: 'Voelt als verlies'

© Tina Linssen
Zeist - De voetbalsters van Saestum hebben verzuimd de titelstrijd in de topklasse weer spannend te maken. De ploeg uit Zeist zag een 3-1 voorsprong eindigen in een 3-3 gelijkspel tegen koploper FC Eindhoven.
Anne Maguire duidt de teleurstelling: "Deze wedstrijd hoefden we niet te verliezen"
Bij rust stond het 1-1, nadat Saestum op voorsprong was gekomen via Amber Visscher en snel al de gelijkmaker slikte. Na rust waren Tami Groenendijk en Anne Maguire trefzeker, waardoor de Zeister vrouwen op een comfortabele 3-1 voorsprong kwamen op eigen veld.
Het slotoffensief van FC Eindhoven werd Saestum te machtig. Een kwartier voor tijd viel de aansluitingstreffer en diep in blessuretijd scoorde de koploper ook de 3-3.
"De teleurstelling is heel groot. Dit was een wedstrijd die je niet hoefde te verliezen. Al hebben we hem niet echt verloren, maar zo voelt het wel op dit moment", vertelt doelpuntenmaakster Anne Maguire na afloop.
Het is stil in de kleedkamer, want dit mogen we nooit meer weggeven
Anne Maguire, speelster Saestum
Bij winst had Saestum, de nummer twee van de stand, het gat met FC Eindhoven verkleind tot drie punten. Door de puntendeling blijft het verschil zes punten, na 15 wedstrijden.
"Je wil dat gat gewoon terugbrengen naar drie punten en dat zat er ook in. We waren de betere ploeg en hadden het echt goed staan met elkaar. Als het dan 3-3 wordt, dan is dat zuur. Het is stil in de kleedkamer, want dit mogen we nooit meer weggeven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.